Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Pohjoinen

 
Οι ανερχόμενοι Pohjoinen σχηματίστηκαν την Άνοιξη του 2011 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όμως η τελική σύνθεση τους, η οποία πλέον απαρτίζεται από τον Tumppi σε κιθάρα και φωνή, από τον R στα ντραμς κι από τον Kimmo σε φωνητικά και μπάσο, έλαβε οριστική μορφή κάπου προς τα τέλη του 2012 οπότε και κυκλοφόρησε και η παρθενική demo δουλειά τους.
 
Το εν λόγω demo διαδέχτηκε πριν από λίγες εβδομάδες η ντεμπούτο full length κυκλοφορία των Pohjoinen, που τυγχάνει να είναι κι ομώνυμη τους και η οποία περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η παραγωγή της, που χαρίζει μια ιδιαιτέρως θερμή ηχητική αύρα στο τελικό μουσικό αποτέλεσμα, χάρη στη δυναμική fuzz διαύγεια της.
 
Η στιβαρή μουσική των Pohjoinen οφείλει τον συμπαγή της χαρακτήρα στην αχνή fuzz αύρα του μπάσου τους, που πλαισιώνει υπέροχα τόσο τα δυναμικά τους ντραμς, τα οποία χαρίζουν πινελιές hard rock στο τελικό μουσικό σύνολο με το ρωμαλέο τους groove, όσο και την ατίθαση κι ανέμελη κιθάρα τους και κυρίως τα ακουστικά περάσματα της, τα οποία κι απογειώνει.
 
Τα χορταστικά leads και solos της κιθάρας πασπαλίζουν με heavy ψυχεδέλεια τις συνθέσεις των Pohjoinen, που οφείλουν στο μεστό τους rythm section το stoner τσαγανό τους και την ισχνή sludge χροιά τους, ενώ τα φέροντα ένα μεθυστικό prog άρωμα, riffs της κιθάρας, ενισχύουν το κλασικό doom υπόβαθρο τους και καθιστούν άκρως απολαυστικό το πρώτο τους πόνημα.
 
Ο πλούσιος κι αρκούντως ποικίλος μουσικός χαρακτήρας τούτης της εξόχως ενδιαφέρουσας κυκλοφορίας, οφείλεται στο περίσσιο μεράκι των Pohjoinen, καθώς και στον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη έμπνευση τους, μας χαρίζουν ένα από τα πλέον διασκεδαστικά κι όμορφα άλμπουμ της heavy σκηνής για τον τρέχον έτος.
 
Εν ολίγοις, η άκρως δραστήρια Inverse Records σε συνεργασία με τους πολλά υποσχόμενους Pohjoinen μας χαρίζει ένα υπέροχο άκουσμα, που συνδυάζει με φανταστικό τρόπο τα πιο απολαυστικά στοιχεία του heavy ήχου, χάρη στο ταλέντο τους, το οποίο μέσω του πρώτου κι ομώνυμου δίσκου τους, γεννάει τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον τους. Επιεικώς έξοχο.
 
Pohjoinen: Bandcamp / Facebook
Inverse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου