Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Potergeist - Crocodile Tears

 
Οι ταλαντούχοι Potergeist σχηματίστηκαν το 2004 στην Αθήνα κι αμέσως έκαναν θόρυβο γύρω από το όνομα τους χάρη στα δυναμικά τους live, τα οποία δεν άργησαν να πλαισιωθούν από τις εκρηκτικές δισκογραφικές τους δουλειές, η έσχατη χρονικά εκ των οποίων, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού από την G.O.D. Records, υπό τον τίτλο Crocodile Tears.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 9 κομμάτια, ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως intro, συνολικής διάρκειας 37 λεπτών και συνοδεύεται από το εξαιρετικό artwork, που φιλοτέχνησε με περίσσιο μεράκι ο γνωστός για τη συνεργασία του με μπάντες όπως οι Metallica, Isis, Slipknot κ.α., Justin Kamerer, ενώ για τον επιεικώς φανταστικό ήχο του, ευθύνεται ο ταλαντούχος Pete Rutcho.
 
Η βασική φωνή των Potergeist ξεχειλίζει βραχνάδα για ακόμη μια φορά κι εντείνει έτσι τις ήδη έντονες southern πινελιές τους, ενώ τα γυναικεία guest φωνητικά χαρίζουν μια αιθέρια, όσο κι αλήτικη αύρα στο Crocodile Tears, το οποίο στάζει groove μαγκιά σε κάθε νότα του, χάρη στα ιδιαιτέρως δυναμικά ντραμς του και την αρμονική συνεργασία τους με το μεστό του μπάσο.
 
Τα θηριώδη κι ορμητικά riffs την κιθάρας διακρίνονται για την fuzz ευωδία τους και ξεχωρίζουν για το πραγματικά θυελλώδες ταμπεραμέντο τους, το οποίο πιστοποιείται κι από τα σαλεμένα της solos, τα οποία αναδεικνύουν υπέροχα την αρκούντως heavy και σκαιή metal αύρα των Potergeist, που στολίζει το χορταστικό Crocodile Tears με τις ισχνές blues αποχρώσεις της.
 
Ο ρωμαλέος heavy ήχος του Crocodile Tears ευωδιάζει metal πυρίτιδα και καθιστά έτσι τους εντυπωσιακούς και δουλευταράδες δημιουργούς του ως μια από τις πλέον ποιοτικές μπάντες της εγχώριας ντόπιας σκηνής κι όχι μόνο, καθώς πιστοποιεί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, τόσο τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Potergeist, όσο και την αστείρευτη έμπνευση τους.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξόχως απολαυστικό κι άκρως διασκεδαστικό δίσκο, τον οποίο κάτι μου λέει ότι θα λατρέψουν, τόσο οι λάτρεις του heavy ήχου, όσο κι οι λάτρεις της metal μουσικής γενικότερα, μιας και το εξαιρετικό Crocodile Tears ξεχειλίζει rock αδρεναλίνη και μαρτυρά το περίσσιο ταλέντο των Potergeist χάρη στον ατίθασο χαρακτήρα του. Εξαίρετο.
 
Potergeist: Facebook
G.O.D. Records: Official Blog
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου