Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Jussipussi - Greatest Tits

 
Οι ανερχόμενοι Jussipussi σχηματίστηκαν το 2013 στο Μιλάνο της Ιταλίας κι απαρτίζονται από τον Marco στα φωνητικά, τον Michele στην κιθάρα, τον Antonio στο μπάσο και τον Francesco στα ντραμς, οι οποίοι στις αρχές του ερχόμενου Μάη πρόκειται να κυκλοφορήσουν την πρώτη δουλειά τους, η οποία τυγχάνει να έχει full length μορφή, μέσω της Taxi Driver Records.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Greatest Tits, που σε συνδυασμό με το artwork και τους στίχους των 6 κομματιών του συνολικής διάρκειας 24 λεπτών, μαρτυρά την έντονη χιουμοριστική αύρα των Jussipussi, οι οποίοι όμως δεν αστειεύονται καθόλου όσον αφορά τον ήχο τους κι αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό μες από την αψεγάδιαστη παραγωγή του ντεμπούτου τους.
 
Η φωνή διακρίνεται για την αχνή grunge χροιά της, που χαρίζει alternative στοιχεία στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο οφείλει τις ισχνές funk πινελιές του, τόσο στο μεστό κι ατίθασο μπάσο των Jussipussi, όσο και στα δυναμικά τους ντραμς, που πλημμυρίζουν τις εκρηκτικές συνθέσεις του χορταστικού κι απολαυστικού Greatest Tits με το ορμητικό τους και stoner υφής groove.
 
Τα δυναμικά riffs της κιθάρας, που ευωδιάζουν ηχητική πυρίτιδα, στάζουν rock αδρεναλίνη σε κάθε νότα τους και στολίζουν το τελικό μουσικό σύνολο με heavy αλητεία, ενώ τα solos και τα leads των Jussipussi ενισχύουν τις σχεδόν ανεπαίσθητες desert αναφορές τους κι εντείνουν έτσι τα ήδη ισχυρά stoner ηχοχρώματα, που διαπερνούν το Greatest Tits στην ολότητα του.
 
Ο ισχνός fuzz χαρακτήρας της παρθενικής κυκλοφορίας τούτης της άκρως ελπιδοφόρας και πολλά υποσχόμενης μπάντας, καθιστά σχεδόν εθιστική την ακρόαση του Greatest Tits, χάρη στο stoner τσαγανό της, το οποίο κι ενισχύει σημαντικά, ενώ το heavy μεράκι των ταλαντούχων Jussipussi, έχει ως αποτέλεσμα το πρώτο δείγμα studio γραφής τους να είναι εξαιρετικό.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια άκρως ενδιαφέρουσα κι εξόχως διασκεδαστική rock κυκλοφορία, η οποία ξεχωρίζει για το stoner ταμπεραμέντο και τη σπινθηροβόλα alternative αύρα της, που κολακεύουν το σπιρτόζικο Greatest Tits, το οποίο θαρρώ ότι θα προσφέρει στους Jussipussi την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσουν την πορεία τους. Έξοχο.  
 
Jussipussi: Facebook
Taxi Driver Records: Official Site
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου