Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Hogslayer - Defacer

 
Οι ανερχόμενοι Hogslayer σχηματίστηκαν το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα στο Σούονσι της Ουαλίας κι απαρτίζονται από 5 άκρως ταλαντούχους μουσικούς, που πρόκειται στις αρχές του ερχόμενου Μάη να κυκλοφορήσουν μέσω της cult δισκογραφικής Undergroove Records την δεύτερη full length δουλειά τους, υπό τον τίτλο Defacer.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα artwork, που ταιριάζει γάντι στη βίαιη κι απόκοσμη μουσική του, που αναδεικνύεται υπέροχα από τη στιβαρή παραγωγή του, η οποία πασπαλίζει με πυκνές σταγόνες διαύγειας το συμπαγές και βαφτισμένο σε δηλητηριώδη fuzz ύδατα και ιδιαιτέρως heavy τελικό μουσικό σύνολο.
 
Η βραχνή και γεμάτη γρέζι φωνή των Hogslayer ξεχωρίζει για τη σχιστή brutal υφή της κι εντείνει την sludge υπόσταση του δίσκου, ενώ τα διάσπαρτα samples φωνητικών ευνοούν την ήδη πολύ καλή ροή του Defacer, η κιθάρα του οποίου, που ξεχωρίζει για την ερεβώδη αίσθηση αλητείας, που εκπέμπει, σκαρώνει συνεχώς άκρως συμπαγή κι ογκώδη riffs σε doom ύφος.
 
Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με το πρωτόγονο τους groove το βαλτώδες Defacer και βρίσκονται σε αρμονία με τα δύο μπάσα των Hogslayer, το ένα εκ των οποίων σιγοντάρει την κιθάρα και χαρίζει κοφτερές sludge αιχμές στην αρχέγονη doom υφή της, ενώ το δεύτερο μπάσο διογκώνει το βάθος των συνθέσεων τους και τις στολίζει συνάμα με noise ηχοχρώματα.
 
Ο σκοτεινός μουσικός κόσμος των άκρως ελπιδοφόρων Hogslayer μας ταξιδεύει στα πλέον ανήλιαγα σοκάκια του heavy ήχου, χάρη στο ρωμαλέο κι extreme ταμπεραμέντο τους, το οποίο απογειώνει το sludge τσαγανό τους και καθιστά το μονολιθικό Defacer σε συνδυασμό με τον ωμό doom χαρακτήρα τους, εξαιρετικά απολαυστικό κι επικίνδυνα σαγηνευτικό. Έξοχο.
 
HogslayerOfficial Website / Facebook
Undergroove Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου