Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Psychedelic Witchcraft - Black Magic Man

 
Οι νεοσύστατοι Psychedelic Witchcraft σχηματίστηκαν από την Virginia Monti πριν από μερικούς μήνες σε κάποια επαρχία της Ιταλίας και πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital μορφή το παρθενικό τους Ep με τίτλο Black Magic Man, το οποίο στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε φυσικές κόπιες από την ανερχόμενη Taxi Driver Records.
 
Το εν λόγω Ep περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών, ενώ διακρίνεται τόσο για την διαυγή και ηχητικά θερμή παραγωγή του, όσο και για το έντονο occult άρωμα των στίχων του, αμφότερα εκ των οποίων, τα έχει επιμεληθεί η πολυτάλαντη ιδρύτρια τους, η οποία εκτός όλων αυτών, χειρίζεται έξοχα την κιθάρα και τα φωνητικά κι έχει συμβάλει σημαντικά και στο artwork.
 
Η μαγευτική χροιά της πασπαλίζει τις συνθέσεις του Black Magic Man με vintage ηχοχρώματα και χαρίζει έτσι μια αιθέρια όσο και διαβολικά σαγηνευτική retro αύρα στο τελικό μουσικό σύνολο, στο οποίο έχουν συμβάλει σημαντικά τόσο ο Lorenzo σε κιθάρα και μπάσο, όσο κι ο Leonardo στα ντραμς, οι οποίοι λογίζονται ως guest μουσικοί στους Psychedelic Witchcraft.
 
Τα δυναμικά τύμπανα με το ισχνό prog rock υφής groove τους χαρίζουν μια ισχνή folk αύρα στις occult rock συνθέσεις των Psychedelic Witchcraft και συνεργάζονται άψογα με το διακριτικό τους μπάσο, που γεμίζει επιτυχώς τις αμαρτωλά γοητευτικές τους μελωδίες, ενισχύοντας έτσι την ήδη αρκούντως στιβαρή υπόσταση του ιδιαιτέρως απολαυστικού Black Magic Man.
 
Ο βάναυσα όμορφος μουσικός κόσμος τούτης της χορταστικής, παρά το μικρό της δέμας, κυκλοφορίας, είναι στολισμένος με ταξιδιάρικα riffs σε doom rock μοτίβο και παραμυθένια solos, που πότε χαρίζουν ανάλαφρες και σχεδόν ανεπαίσθητες metal αιχμές στο Black Magic Man και πότε διανθίζουν τις συνθέσεις των Psychedelic Witchcraft με την blues ψυχεδέλεια τους.
 
Εν ολίγοις, η doom ιέρεια πίσω από τούτη την άκρως ελπιδοφόρα μπάντα με την παρθενική της δουλειά μας γεμίζει προσδοκίες για το μουσικό της μέλλον, καθώς το έξοχο Black Magic Man μαρτυρά τόσο το μεράκι της για τον αγνό κι ανόθευτο heavy ήχο, όσο και το πλούσιο μουσικό της ταλέντο και καθιστούν έτσι πολλά υποσχόμενους τους Psychedelic Witchcraft. Εξαίρετο.
 
Psychedelic Witchcraft: Bandcamp / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

2 σχόλια: