Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Deviser - Seasons Of Darkness



Αν και ποτέ δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε, οι δημιουργημένοι στην Κρήτη, το 1989, Deviser, μετρούν 22 χρόνια ύπαρξης στα μουσικά δρώμενα, εγχώρια και μη. Εντυπωσιακή η διάρκεια τους και ας μην ήταν ποτέ υπερπαραγωγικοί. Αυτό δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ήταν ηθελημένο ή όχι, αλλά σίγουρα δεν θα το αναλύσουμε σε τούτο το ποστ, μιας και προτιμώ να γράψω για το τελευταίο τους πόνημα, με τίτλο: Seasons Of Darkness, που αν και ηχογραφήθηκε το 2006, κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες μέρες. Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και έκπληξη, προμηθεύτηκα το νέο τους άλμπουμ και πάτησα το Play..

..Και οι πρώτες νότες του δίσκου με έπιασαν εντελώς απροετοίμαστο, καθώς, το εισαγωγικό τραγούδι ξεκινά με ηλεκτρονικό ήχο, σχεδόν industrial ή EBM, κάτι που ειλικρινά, δεν περίμενα. Στην εξέλιξη του όμως, το εναρκτήριο κομμάτι με επανέφερε στην πραγματικότητα με το δυνατό του riff και τα υπέροχα σολαρίσματα και leadαρίσματα της κιθάρας. Τα υπόλοιπα 8 κομμάτια που απαρτίζουν τον διαρκείας 43 λεπτών, περίπου, δίσκο κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο τραγούδι. Τα συνηθισμένα και πολυαγαπημένα riffs, πάντα συνοδευόμενα από τα ονειρικά leads κιθάρας και πλήκτρων -που νομίζω ότι σε τούτη την κυκλοφορία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τα φωνητικά που μοιράζονται σε brutal, βαθιά gothic αλλά και καθαρά -ακόμη μια καινοτομία για τον ήχο της μπάντας. Χωρίς το μπάσο και τα ντραμς βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, οπότε θα ήταν άτοπο να μην επισημανθεί η σημαντική συνεισφορά τους στο ηχητικό σύνολο του δίσκου.

Ο δίσκος λοιπόν, είναι περισσότερο μελωδικός και λιγότερο τραχύς από προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, καθώς το black στοιχείο έχει υποχωρήσει σημαντικά. Το gothic ή dark metal στοιχείο -αν υπάρχει τέτοιος όρος, είναι κυρίαρχο στο υποφαινόμενο άλμπουμ και μάλιστα, έχει διανθιστεί σε αρκετά σημεία του από industrialίζον πινελιές. Δεν ξέρω αν η μπάντα επιχειρεί μια γενικότερη στροφή στον ήχο της και δεν είναι της παρούσης θα έλεγα, διότι, πολύ απλά, το σημαντικό εδώ είναι ότι οι Deviser επέστρεψαν στο προσκήνιο. Κι όχι μόνο επανήλθαν στις επάλξεις, αλλά, το έκαναν και με φρέσκιες ιδέες, εισάγοντας νεοτερισμούς στον ήχο τους, όπως προαναφέρθηκε. Μακάρι, ο επόμενος δίσκος να μην καθυστερήσει πολύ. Τα χρόνια αναμονής για το Seasons Of Darkness ήταν πολλά.

ΥΓ. Στις 12 του Μάη, ημέρα Πέμπτη, ώρα 22:00, σε μαγαζί στην περιοχή των Εξαρχείων, θα διεξαχθεί Release Party με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία. Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου