Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Weathers - Heavy Truck


Στα τελειώματα του 2009, δημιουργήθηκαν οι Weathers, που εδρεύουν στην Πελοπόννησο. Το 2010, λίγους μόλις μήνες μετά την δημιουργία τους, κυκλοφόρησαν ένα promo αποτελούμενο από τρία τραγούδια, ένα εκ των οποίων, σε διαφορετική έκδοση βέβαια, βρίσκεται και στο ολόφρεσκο EP με τίτλο Heavy Truck που αποτελεί την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, καθώς ηχογραφήθηκε και βγήκε στην πιάτσα τον περασμένο Μάρτη.

Sludge Rythmic And Down Tempo Heavy Rock! Έτσι περιγράφουν οι ίδιοι την μουσική τους και δεν έχω παρα να συμφωνήσω. Αν και με τρώει να προσθέσω κάτι ακόμη. Ανίχνευσα και λίγη, υφέρπουσα μεν, υπαρκτή δε, ψυχεδέλεια στα κομμάτια τους. Η παραγωγή είναι όσο γυαλισμένη πρέπει έτσι ώστε να μην χαθεί η ουσία, αλλά και όσο βρώμικη αρμόζει για το μουσικό αυτό είδος. Τα φωνητικά είναι αλήτικα, με σαφείς αναφορές στον Αμερικάνικο Νότο, η κιθάρα παράγει υπέρβαρα riffs, το μπάσο προσδίδει το απαραίτητο groove ενώ τα ντραμς συμπληρώνουν με εξαίσιο τρόπο τα προαναφερθέντα όργανα.

Αν, όλα τα παραπάνω δεν βοήθησαν στο να πιάσετε το νόημα, τότε, δεν έχετε παρα να ρίξετε μια ματιά στο εύγλωττο, πολύχρωμο και ταιριαστό με το μουσικό περιεχόμενο artwork αλλά και στις μπάντες που τα παιδιά αναφέρουν ως επιρροές. Έτσι, θα καταλάβετε σίγουρα τι παίζει εδώ και θα προστεθείτε κι εσείς μαζί με εμένα αλλά και πολλούς ακόμη, αν κρίνω απ' το ήδη υπάρχον feedback, στην λίστα αναμονής μιας ολοκληρωμένης δουλειάς απ' το υποφαινόμενο συγκρότημα. Κάτι που υποψιάζομαι πως δεν θα αργήσει και πάρα πολύ γιατί ήδη το group δουλεύει πάνω σε κάτι τέτοιο. Ως τότε ας βολευτούμε με την ελπιδοφόρα και άκρως ικανοποιητική πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου