Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Spirits Of The Dead - The Great God Pan



Οι Spirits Of The Dead είναι μια νορβηγική μπάντα, η οποία, βρίσκεται ανάμεσα μας από το 2007. Ασχολούνται με τη rock μουσική και στον ήχο τους εμφανίζονται οι folk μελωδίες, η ψυχεδέλεια, το progressive ενώ, δεν λείπουν οι heavy στιγμές. Η αισθητική τους είναι ξεκάθαρα retro καθώς, αποπνέει μια σαγηνευτική vintage αύρα, αλλά η οπτική τους είναι στο rock του σήμερα ή/και του μέλλοντος καθώς, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, η μπάντα έχει το ένα της πόδι στις μουσικές των 60's και 70's και το άλλο στο μοντέρνο ηλεκτρικό rock του έτους 2012. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη κι άκρως ενδιαφέρουσα, μπάντα.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την δεύτερη full length δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο The Great God Pan και περιέχει έξι κομμάτια ενώ, η διάρκεια της είναι σχετικά μικρή, μιας και δεν ξεπερνά τα 35 λεπτά. Η παραγωγή του δίσκου είναι πολύ καλή ενώ, θαρρώ πως η ηχογράφηση έγινε live στο studio με την βοήθεια αναλογικού εξοπλισμού -αν και δεν έχω καταφέρει να το επιβεβαιώσω αυτό. Το artwork του δίσκου είναι όμορφο και όπως το εξώφυλλο μαρτυρά, ταιριάζει απόλυτα με την μουσική της μπάντας. Στους στίχους δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο concept ενώ, η ροή του άλμπουμ είναι εφάμιλλη με αυτή των ποταμών.

Οι τέσσερις μουσικοί που αποτελούν τους Spirits Of The Dead είναι ικανότατοι ενώ, το δέσιμο τους είναι απίστευτα καλό. Οι συνθέσεις τους είναι καλοδουλεμένες ενώ, η μουσική τους είναι ανεβαστική και εξαιρετικά ευχάριστη στην ακρόαση, μιας και οι μελωδίες τους μας ταξιδεύουν με ευκολία στα χρόνια του Θεού Πάνα, όπου και ξεφαντώνουμε χορεύοντας στην πολύχρωμη και ανθισμένη Γη της εποχής του, μέχρι τελικής πτώσης. Το The Great God Pan είναι ένας δίσκος που σας προτείνω να ακούσετε, διότι πολύ απλά, με το πέρας της ακρόασης του, ένα χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σας -χωρίς καν να το καταλάβετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου