Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Walk Through Fire - Furthest From Heaven


Οι Walk Through Fire είναι μια τετραμελής μπάντα από τη Σουηδία, που νομίζω -μιας και οι πληροφορίες για το συγκρότημα είναι προς το παρόν περιορισμένες, πως δημιουργήθηκαν το 2008. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο δουλειές, με την πρώτη και ομώνυμη να κυκλοφορεί με την D.I.Y. μέθοδο το 2009 -και μπορείτε να την αποκτήσετε δωρεάν και νόμιμα κάνοντας ένα κλικ εδώ ενώ, η δεύτερη δουλειά τους, Furthest From Heaven, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες μέσω της δισκογραφικής Aesthetic Death -μιας εταιρείας, που ειδικεύεται στο doom και πιο συγκεκριμένα, στις πιο ακραίες εκφάνσεις του, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό τόσο από το roster της εταιρείας, όσο κι από τα ακροάματα που μέσω αυτής κυκλοφορούν.

Το Furthest From Heaven διαρκεί 40 λεπτά και περιέχει 4 κομμάτια. Η παραγωγή του είναι καλή ενώ, το artwork που ντύνει τη καταθλιπτική μουσική που περιέχει είναι εξαιρετικό και απόλυτα ταιριαστό με τους όχι και τόσο χαρούμενους ήχους που μας προσφέρει. Sludge, drone, funeral doom/death, post και black metal είναι επιγραμματικά και χονδρικά τα κύρια ιδιώματα που απαντώνται στις συνθέσεις τους. Οι κιθάρες άλλοτε δημιουργούν εφιαλτικά μα συνάμα μελωδικά ηχοτοπία κι άλλοτε ξεσπούν τον θυμό τους με ιδιαίτερη ένταση, την στιγμή που το μπάσο τις συνοδεύει πολύ καλά όπως πολύ καλή είναι και η συνοδεία που προσφέρει στα ντραμς, τα οποία και θεωρώ πως ξεχωρίζουν σε αυτόν τον δίσκο ενώ, τα φωνητικά προδίδουν οργή κι απόγνωση.

Οι Walk Through Fire παίζουν μουσική δύσκολη ως προς την ακρόαση της, μα αρκετά ποιοτική. Η δυσκολία έγκειται στο ότι ο ήχος τους δεν είναι εύπεπτος -ειδικά σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα μουσικά ιδιώματα που πολύ όμορφα συνδυάζουν ενώ, η ποιότητα έγκειται στο ότι οι συνθέσεις τους δεν κουράζουν, παρόλο που τα 3 από τα 4 κομμάτια του δίσκου ξεπερνούν τα 10 λεπτά σε διάρκεια -αν και αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτού του είδους τη μουσική. Άρα, το νέο άλμπουμ των Walk Through Fire προτείνεται σε όσους γουστάρουν που και που να ακούν μουσική βουτηγμένη στη μιζέρια και μόνο σε αυτούς, διότι όσοι δεν αρέσκονται σε αυτά τα ακούσματα, δύσκολα θα αναθεωρήσουν ακούγοντας αυτόν τον πολύ καλό δίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου