Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Magdalena Solis - Hesperia


Από το Βέλγιο προέρχονται οι Magdalena Solis, που έχουν δανειστεί το όνομά τους από μια Μεξικανή κατά συρροή δολοφόνο, που ήταν γνωστή και ως High Priestess Of Blood. Η δράση της δεν περιορίζεται μόνο στους φόνους καθώς, λάμβανε μέρος και σε σεξουαλικά όργια, που αποτελούσαν μέρος κάποιου αλλόκοτου είδους τελετουργικού, μιας και κατά τη διάρκεια τους επιδιδόταν και στην πόση του αίματος των θυμάτων της. Άρα, πιστεύω πως μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί και σαλεμένο το μυαλό της ως άνωθεν αναφερθείσας, αλλά ο ίδιος χαρακτηρισμός ταιριάζει και για τη μουσική της μπάντας από τις Βρυξέλλες.

Οι ίδιοι ονομάζουν την μουσική τους Sun Cult Rock και η περιγραφή του ήχου τους από τους ίδιους, ως παραισθησιογόνος υπερβατικός στα πρότυπα της Κοσμικής Μουσικής, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε, δεν θα μπορούσα να βρω καταλληλότερες λέξεις για να την περιγράψω. Ούτε όσον αφορά το περσινό τους ντεμπούτο EP, Lady Of The Wild Things, ούτε όσον αφορά το Hesperia, τον φετινό τους, πρώτο full length δίσκο, για τον οποίο και γράφεται το κείμενο που αυτή τη στιγμή διαβάζετε.

Το Hesperia, διαρκεί περίπου 43 λεπτά και αποτελείται από 10 κομμάτια. Η παραγωγή του είναι απλά τέλεια, όπως ακριβώς και το εξώφυλλο, αλλά και το γενικότερο artwork του. Επικά space drone σημεία τυλιγμένα με ένα πέπλο ποτισμένο από το έντονο και σαγηνευτικό άρωμα της Ανατολής, μπλέκονται όμορφα με τους καλειδοσκοπικούς ήχους του Οργάνου και των synths ενώ, η κιθάρα, πότε σε κάνει να ονειροβατείς με το γαλήνιο παίξιμο της και ποτέ ξεσπάει με κοφτερά ψυχεδελικά riffs, που σε παρασέρνουν σε έναν tripαριστό χορό, απ΄τον οποίο δεν λείπουν τα διάφορα ηχητικά εφέ, που σε κάνουν να νομίζεις πως αιωρείσαι πάνω από κάποιο ambient folklore πανηγύρι αλλοτινών εποχών, τότε που οι άνθρωποι ευρισκόμενοι σε κατάσταση έκστασης χοροπηδούσαν μέχρι να σβήσει τη φωτιά γύρω από την οποία χόρευαν ο πανίσχυρος Ήλιος, κατά την άφιξη του οποίου, έπεφταν χάμω λιπόθυμοι.

Δύσκολα περιγράφεται η μουσική των Magdalena Solis -όπως ίσως καταλάβατε, μιας και συνοδεύεται και από οπτικά μέσα, τα οποία η μπάντα θεωρεί απαραίτητα για την καλύτερη απόλαυση της. Άλλωστε, η πορεία τους  στον χώρο της μουσικής ξεκίνησε κατά την διάρκεια της ενασχόλησης τους με μια ταινία, την οποία και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη, αλλά είμαι σίγουρος πως μόλις το συγκεκριμένο project ολοκληρωθεί, θα παίξει με το μυαλό μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που το κάνει η μουσική τους. Η οποία, όσο δύσκολο είναι να αποδοθεί σε λέξεις, τόσο εύκολο είναι να σου δημιουργήσει πολύχρωμες εικόνες στο μυαλό. Επειδή όμως, οι μέρες που διανύουμε δεν χαρακτηρίζονται απ΄την ζωντάνια των χρωμάτων τους, καλό θα είναι να ακούσετε το μαγευτικό Hesperia, το οποίο ήδη καπάρωσε θέση στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην μου δίκη μου σχετική λίστα.





Magdalena Solis - Prophetic Dreams from Magdalena Solis on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου