Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Aleph Null - Endtime Sisters

 
Ήτανε το σωτήριο έτος 2012 όταν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας γεννήθηκαν από τον Carsten στο μπάσο, τον Jens στα τύμπανα και τον Philip σε κιθάρα και φωνή οι σταθερά ανερχόμενοι Aleph Null, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital φορμάτ μονάχα τη νέα και τέταρτη συνολικά δουλειά τους υπό τον τίτλο Endtime Sisters, η οποία έχει την μορφή EP κυκλοφορίας.
 
Όλα κι όλα τέσσερα είναι τα κομμάτια του περί ου ο λόγος ακούσματος, τα οποία όμως διαρκούν συνολικά 27 λεπτά και μας ταξιδεύουν σε μαγευτικά heavy σοκάκια οπιούχας ομορφιάς, χάρη στο rock μεράκι των Aleph Null, που σε συνδυασμό με την συνθετική κι εκτελεστική δεινότητα και την αχαλίνωτη έμπνευση τους, καθιστούν εφιαλτικά θελκτικό το εξαίρετο Endtime Sisters.
 
Με όπλο το πλούσιο ταλέντο των Aleph Null κι άσσο στο μανίκι την αψεγάδιαστη παραγωγή, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy διαύγειας και fuzz βρωμιάς, το εξόχως απολαυστικό και χορταστικό Endtime Sisters μπολιάζει στην αρχέγονη doom υπόσταση του, stoner και πυκνές sludge πινελιές, που σκλαβώνουν σώμα και μυαλό με την υφέρπουσα τους rock ψυχεδέλεια.
 
Ρωμαλέα είναι τα σε στιγμές κατακλυσμιαία ντραμς από τους Aleph Null στο νέο πόνημα τους, το οποίο στολίζουν σωστά με το στιβαρό και σκαιό τους groove, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ομαλή ροή του, ενώ σε πλήρη αρμονία με το μεστό κι ατίθασο μπάσο τους, συγκροτούν ένα συμπαγές rythm section, που κολακεύει το Endtime Sisters με την heavy του δυναμική.
 
Ιδιαιτέρως σημαντική όμως για τα κομμάτια του εξόχως σαγηνευτικού Endtime Sisters και την γενικότερη ατμόσφαιρα τους είναι και η φωνή των Aleph Null, η οποία με την καθαρή της χροιά ερμηνεύει παράξενες κι αλλόκοτες ιστορίες σκοτεινής κι απόκοσμης occult ευωδίας και συνάμα πλαισιώνει άψογα χάρη στην διακριτική της υφή τα ισχνά κι analog υφής synth τερτίπια τους.
 
Στον αχνό space ιστό, που με μαεστρία καλύπτει την έμφυτη κι αβυσσαλέα heavy ψυχεδέλεια του Endtime Sisters πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η κιθάρα με την χαμηλά κουρδισμένη χροιά της, η οποία υφαίνει βαριά riffs, άλλοτε σε παραδοσιακών αποχρώσεων doom ύφος κι άλλοτε σε stoner μοτίβο sludge πάχους, κολακεύοντας τα metal ατοπήματα των Aleph Null.
 
Άκρως εθιστικά είναι όμως και τα μεθυσμένα τους leads, που ζέχνουν doom δηλητήριο, καθώς και τα ευγενικά τους solos, που καθιστούν σχεδόν ακαταμάχητη την αρμονική sludge υφή των Aleph Null κι απογειώνουν συνάμα τα έντονα stoner ηχοτοπία του Endtime Sisters, τα όποια πότε ευωδιάζουν φρεσκάδα vintage αισθητικής και πότε μαρτυρούν λυσσαλέα rock νοσταλγία.
 
Παραμυθένιας γοητείας heavy μελωδίες με ισχυρό rock άρωμα αλλοτινών ηχητικών εποχών συμπλέκονται στο νωχελικά ορμητικό Endtime Sisters σε μια βάναυσης σαγήνης μάχη με τα doom θέλγητρα των Aleph Null κι έτσι μας οδηγούν σε μια μάλλον αέναη stoner δίνη και μας κρατάνε βαθιά μες την ελώδη τους metal ψυχεδέλεια με τις παχιές τους sludge αναθυμιάσεις.
 
Συναρπαστικά κι αρκούντως βαριά και μεγαλοπρεπή συνάμα stoner στολίδια κρέμονται και κοσμούν αρμονικά τον αχανή κι ερεβώδη sludge κήπο των Aleph Null, ενώ rock ψυχεδέλεια και παρανοϊκής υφής analog synth μαγεία σε αγαστή συνεργασία με τις απόκρυφες occult αναφορές τους, διανθίζουν σωστά το περιπετειώδες Endtime Sisters με βαριές σταγόνες doom αμαρτίας.
 
Έτσι λοιπόν, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός, πως τούτο το άκουσμα διατηρεί σε δυσθεώρητα ύψη την εξαιρετικά heavy ποιότητα των Aleph Null, καθώς το επιεικώς εξαίσιο Endtime Sisters, παρά το σχετικά μικρό του δέμας, πετυχαίνει και καθηλώνει με την ατόφια doom κουλτούρα, που διακρίνει την ωμή sludge ψυχεδέλεια και τη stoner αύρα του. Φανταστικό.
 
Aleph Null: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου