Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Eight Bells - Landless

 
Από το Πόρτλαντ του Όρεγκον όπου και σχηματίστηκαν στα μέσα του 2010 προέρχονται οι ανερχόμενες Eight Bells, που απαρτίζονται από τις ιδρύτριες τους Melynda Jackson σε κιθάρα / φωνητικά και Haley Westeiner σε μπάσο / φωνητικά, οι οποίες έπειτα από την αποχώρηση του Chris Van Huffel στα ντραμς, πλαισιώνονται πλέον από την Rae Amitay.
 
Στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη οι τρεις τους κυκλοφόρησαν δια μέσω της Battleground Records τη νέα δουλειά τους, που είναι η τρίτη συνολικά και δεύτερη με full length μορφή στην ως τώρα πορεία τους, η οποία φέρει τον τίτλο Landless και περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 39 λεπτών, που μαρτυρούν εύγλωττα των Eight Bells την ηχητική οξυδέρκεια. 
 
Περίεργες μελωδίες κι αλλόκοτοι ρυθμοί συνθέτουν εν πολλοίς το μουσικό σκηνικό του εξόχως απολαυστικού Landless, το οποίο μας ταξιδεύει άλλοτε σε ανήλιαγα shoegaze σοκάκια με ισχυρό post rock άρωμα κι άλλοτε μας βυθίζει σε μια βάναυση δίνη black ψυχεδέλειας έντονης progressive ευωδίας, αναδεικνύοντας έτσι περίφημα την doom αύρα των έξοχων Eight Bells.
 
Εθιστικές experimental μυρωδιές αναδύονται συνεχώς μες από τις απόκοσμες dark wave αναθυμιάσεις των Eight Bells, η κιθάρα των οποίων άλλοτε υφαίνει post μελωδίες και shoegaze ρυθμούς κι άλλοτε μας βυθίζει με βίαιο τρόπο, χάρη στα ορμητικά της riffs σε ξεθωριασμένα doom ηχοτοπία και πασπαλίζει το χορταστικό Landless με ακάνθινες κι ελώδεις black πινελιές.
 
Γαλήνια κι αρμονικά φωνητικά εναλλάσσονται επιτυχώς με σχιστές brutal κραυγές κι έτσι με την σχεδόν αβάσταχτη ποικιλία τους πότε συμβάλουν σημαντικά στα extreme ηχοχρώματα των Eight Bells και πότε υπνωτίζουν αισθήσεις, μυαλό και σώμα με την αιθέρια χροιά τους, ενώ μπάσο και ντραμς προσφέρουν απλόχερα στο εξαίρετο Landless το πάντα απαραίτητο groove.
 
Ονειρικές progressive ψευδαισθήσεις διανθίζουν επιτυχώς την υφέρπουσα doom ψυχεδέλεια του Landless και συμβάλουν έτσι στην ομαλή του ροή, ενώ τα περίτεχνα black ξεσπάσματα και τα έμφυτα shoegaze στοιχεία των Eight Bells σε συνδυασμό με τις εύθραυστες post αναφορές τους, καθιστούν απαράμιλλη την τρομακτικής και παραμυθένιας ομορφιάς ατμόσφαιρα τους.
 
Δεν είναι σίγουρα ένα συνηθισμένο άκουσμα το φρικιαστικά θελκτικό Landless, αλλά χάρη στο πλούσιο μουσικό ταλέντο και την αχαλίνωτη έμπνευση των δημιουργών του, δεν είναι καθόλου δύσκολο ως προς την ακρόαση του, μιας και με περισσή μαεστρία και δεξιοτεχνία οι πολλά υποσχόμενες κι άκρως ελπιδοφόρες Eight Bells έχουν φιλοτεχνήσει ένα μεθυστικό rock ποίημα.
 
Ωμές και συγχρόνως γλυκές είναι εν κατακλείδι οι σχεδόν αβάσταχτα γοητευτικές μελωδίες των Eight Bells στον εξαιρετικό τους νέο δίσκο, καθώς τα λυσσαλέα experimental τερτίπια του σχεδόν αποκρουστικά σαγηνευτικού Landless είναι ποτισμένα με ηχητική ζεστασιά κι αναδύουν συνάμα μια εξόχως κολακευτική για το ίδιο, δηλητηριώδη συναισθηματική ειλικρίνεια. Υπόκλιση.
 
Eight Bells: Official Website / Bandcamp
Battleground Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου