Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Mesarthim - Isolate

 
Μια μυστηριώδης μπάντα και ραγδαίως ανερχόμενη από την Αυστραλία με όνομα Mesarthim, που σχηματίστηκε σχετικά πρόσφατα από δυο εξόχως ταλαντούχους μουσικούς, έκανε τρομερό θόρυβο στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού γύρω από το όνομα της, όταν και κυκλοφόρησε το μαγευτικό και μελαγχολικά λάγνο ντεμπούτο full length άλμπουμ της υπό τον τίτλο: Isolate.
 
Οπότε με αφορμή την κυκλοφορία του από την Avantgarde Music σε φυσικές κόπιες, θαρρώ, πως ήρθε η ώρα να του δώσω την προσοχή, που του αξίζει έστω και με μπόλικη καθυστέρηση, μιας και τα έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 43 λεπτών, που περιέχει το παραμυθένια φρικιαστικό Isolate, μαρτυρούν εύγλωττα την ατίθαση και νοσηρή φαντασία των Mesarthim.
 
Ενώ μας παρουσιάζουν σε όλο του το μεγαλείο το τεράστιο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο τους, στα οποία χρωστά το εξόχως απολαυστικό Isolate την ονειρική black metal αύρα του και τα έντονα κι άκρως εθιστικά ambient ηχοχρώματα του, που χάρη στις αχνές post αναφορές και τα ισχυρά space στοιχεία των Mesarthim μας ταξιδεύουν σε ατμοσφαιρικά extreme ηχοτοπία.
 
Σημαντικό ρόλο όμως στο γενικότερα μεθυστικό κλίμα του Isolate εκτός από την αχαλίνωτη έμπνευση και την τεχνική αρτιότητα των Mesarthim παίζει και το πανέμορφο artwork του, που είναι δανεισμένο από τη NASA και φυσικά η αψεγάδιαστη του παραγωγή, που κολακεύει τα πανέμορφα κομμάτια του με την αλαβάστρινη noise αισθητική και τα διαυγή της dark αρώματα.
 
Δηλητηριώδεις ambient ευωδίες αναδύονται συνεχώς μες από τα κυρίαρχα στο Isolate πλήκτρα και μας πλημμυρίζουν με την εκκωφαντική synth γοητεία και την ατμοσφαιρική pop σαγήνη τους, ενώ σε συνδυασμό με τις αχνές electro αναθυμιάσεις και τα εύθραυστα space rock αύρας leads και solos από τα έγχορδα των Mesarthim, καθιστούν το Isolate σχεδόν αβάσταχτα θελκτικό.
 
Αρκούντως heavy και με ισχνά doom ψήγματα είναι τα riffs στο εξόχως διασκεδαστικό Isolate, τα οποία συνήθως είναι σε κλασσικό black ύφος, παρά τις σχεδόν ανεπαίσθητες progressive ατασθαλίες τους, ενώ η πυκνή depressive σκόνη των Mesarthim αποτυπώνεται με περισσή πειθώ στα σχιστά brutal ουρλιαχτά τους, που μαρτυρούν απόγνωση κι extreme απελπισία.
 
Ρόλο κομβικό σχεδόν στην ομαλή ροή του εξαίρετου Isolate παίζουν και τα δυναμικά κρουστά, που χωρίς να κάνουν το κάτι παραπάνω ή/και διαφορετικό πετυχαίνουν και το εμπλουτίζουν με σχεδόν διάφανα κλασσικής rock υφής ρινίσματα κι εντείνουν έτσι την ήδη πλούσια metal ποικιλία του, που χάρη στην μαεστρία των Mesarthim βρίθει ατμόσφαιρας και ξεχειλίζει συναισθήματα.
 
Ισχνές prog αποχρώσεις έχει ο θολός electro του Isolate, που σε πλήρη αρμονία με τα δυναμικά και σχεδόν αβυσσαλέα synth στοιχεία του, καθιστά τρομακτικά όμορφα τα κομμάτια του, που με την έμφυτη black κουλτούρα και τις αχνές τους doom πινελιές μας βυθίζουν σε μια δίνη space ψυχεδέλειας και μας γεμίζουν υψηλότατες προσδοκίες για το μέλλον των Mesarthim. Υπέροχο.
 
Mesarthim: Bandcamp / Facebook
Avantgarde Music: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου