Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Mars Red Sky - Apex III: Praise For The Burning Soul

 
Ήτανε το έτος 2007 όταν στο Μπορντό της Γαλλίας οι Julien Pras σε κιθάρα και φωνή, Jimmy Kinast σε μπάσο και φωνητικά και Matgaz στα ντραμς σχημάτισαν τους Mars Red Sky, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν δια μέσω της Listenable Records τη νέα τους δουλειά και συνολικά τρίτη με full length μορφή υπό τον μάλλον όχι λιτό τίτλο Apex III: Praise For The Burning Soul.
 
Όπως ακριβώς ο προκάτοχος του έτσι και το εξαιρετικά χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό Apex III: Praise For The Burning Soul οφείλει την γλυκιά του τονικότητα και την φρέσκια του vintage αύρα εκτός από τους εξόχως ταλαντούχους Mars Red Sky και στην εξαίρετη παραγωγή, που με την θολή διαύγεια της αναδεικνύει σωστά την εθιστική κι αβυσσαλέα του ηχητική θέρμη.
 
Ιδιαιτέρως κολακευτικό όμως για τις περιπετειώδεις συνθέσεις του νέου πονήματος των έξοχων Mars Red Sky είναι και το λεπτομερές του artwork, που σε συνδυασμό με τους στίχους του συναρπαστικού Apex III: Praise For The Burning Soul μαρτυρά την έμφυτη rock ψυχεδέλεια του και μας βυθίζει στην πολύχρωμη heavy υπόσταση του με την απόκοσμη της space αύρα.
 
Ξεθωριασμένα κι αρκούντως heavy είναι τα riffs από την κιθάρα των Mars Red Sky, τα οποία φέρουν σε στιγμές σχεδόν ανεπαίσθητα sludge αρώματα στην doom rock ιδιοσυγκρασία τους και διανθίζουν με αχνές stoner ευωδίες την έντονη rock ψυχεδέλεια, που διαπερνά το εθιστικό κι άκρως μεθυστικό Apex III: Praise For The Burning Soul και τα έμφυτα του desert ηχοτοπία.
 
Βάναυσης rock γοητείας και λυσσαλέας heavy σαγήνης είναι τα τρομαχτικής ομορφιάς solos της κιθάρας, που προσφέρουν ισχυρές krautrock πινελιές στα νέα κομμάτια των Mars Red Sky, τα οποία χρωστούν στα καθαρά τους φωνητικά τις ισχνές grunge σκιές και τις ευγενικές psych pop μυρωδιές, που διακρίνουν το Apex III: Praise For The Burning Soul και τα επτά του κομμάτια.
 
Κι ενώ λοιπόν η ατίθαση και βαριά κιθάρα σκαρώνει στιβαρούς ρυθμούς κι όμορφα σαν αμαρτία leads και solos και τα μελωδικά φωνητικά των εξαιρετικών Mars Red Sky με τις διακριτικές τους διφωνίες πασπαλίζουν το έξοχο Apex III: Praise For The Burning Soul με 70's αισθητικής rock ευωδίες, τα δυναμικά ντραμς του προσφέρουν απλόχερα γενναίες ποσότητες groove ενέργειας.
 
Πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή του Apex III: Praise For The Burning Soul παίζει και το μεστό μπάσο, που με τον δηλητηριώδη του fuzz χαρακτήρα ενισχύει τα stoner ηχοχρώματα των Mars Red Sky και καθιστά εξαιρετικά συμπαγείς τις υπέρβαρες doom rock αποχρώσεις, που διαπερνούν αρμονικά το heavy psych τσαγανό και την αχαλίνωτη τους space rock ψυχεδέλεια.
 
Άκρως εντυπωσιακά είναι τα fuzz χαρακτηριστικά της psych pop αύρας αλλοτινών ηχητικών εποχών, που συνυπάρχουν γαλήνια με τα μάλλον ισχυρά stoner στοιχεία των Mars Red Sky στο Apex III: Praise For The Burning Soul και τα οποία απογειώνουν αμφότερα τα sludge ηχοχρώματα και τα vintage νοοτροπίας doom ηχοτοπία του, που μαρτυρούν τη retro του αύρα.
 
Σημαντικές για την ομαλή ροή των 40 λεπτών του Apex III: Praise For The Burning Soul είναι και οι διάφανες ανατολίτικης ευωδίας πινελιές του, οι οποίες παρέα με τα απαράμιλλης ομορφιάς space στοιχεία των Mars Red Sky ενισχύουν δυναμικά την ήδη πλούσια ηχητική του ποικιλία και μαρτυρούν εύγλωττα την αχαλίνωτη έμπνευση και τον συνθετικό τους κι εκτελεστικό οίστρο.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ, πως το εξόχως διασκεδαστικό Apex III: Praise For The Burning Soul είναι το πιο μεστό άκουσμα των Mars Red Sky ως τώρα και χάρη στην περιπετειώδη του rock υφή, που είναι απόρροια του πλούσιου ταλέντου τους, μας ταξιδεύει στα πλέουν εντυπωσιακά και γοητευτικά ηχοτοπία του heavy ήχου με την αχανή της fuzz ψυχεδέλεια. Σχεδόν ακαταμάχητο.
 
Mars Red Sky: Official Website / Facebook
Listenable Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου