Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

King Buffalo - Orion

 
Πριν από τρία περίπου χρόνια στη Νέα Υόρκη σχηματίστηκαν οι άκρως ελπιδοφόροι κι εξόχως ταλαντούχοι King Buffalo, που απαρτίζονται από τον Sean McVay σε κιθάρα και φωνή, τον Dan Reynolds στο μπάσο και τον Scott Donaldson σε ντραμς και φωνητικά, οι οποίοι πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν την παρθενική τους full length κυκλοφορία υπό τον τίτλο Orion.
 
Οχτώ τρομακτικής ομορφιάς κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 48 λεπτών είναι το μουσικό περιεχόμενο του χορταστικού Orion, το οποίο ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που κολακεύει τις συνθέσεις των έξοχων King Buffalo με την θολή και γεμάτη τονική ζεστασιά διαύγεια της, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και το πολύχρωμο του κι άκρως ψυχεδελικό artwork.
 
Βέβαια όπως μάλλον είναι φυσικό, την παράσταση στο ιδιαιτέρως απολαυστικό Orion την κλέβουν οι ίδιοι οι τρομακτικά ταλαντούχοι King Buffalo, οι οποίοι μες από λεπτούς stoner καπνούς κι αχνές doom αναθυμιάσεις, μας ταξιδεύουν σε μαγευτικά rock ηχοτοπία έντονης blues ευωδίας και λυσσαλέας space γοητείας, εκεί όπου βασιλεύει η βαριά κι αγνή heavy ψυχεδέλεια.
 
Αβυσσαλέα desert ηχοχρώματα συμπλέκονται σε μια μάχη αέναη με τα έμφυτα heavy psych στοιχεία των εξαιρετικών King Buffalo, οι οποίοι στο παραμυθένια ωραίο Orion θαρρώ, πως ξεπερνούν με περισσή μάλιστα μαεστρία κι απαράμιλλη δεξιοτεχνία τις ευρισκόμενες σε δυσθεώρητα ύψη προσδοκίες, που μας είχαν αφήσει με το φανταστικό τους προ τριετίας Demo.
 
Σχεδόν αβάσταχτα σαγηνευτική είναι η διακριτική και ίσως ανεπαίσθητη americana αύρα, που εκπέμπει το γοητευτικό Orion, το οποίο χρωστά στα δυναμικά του ντραμς την εύφλεκτη και νωχελική του groove αδρεναλίνη κι οφείλει στο μεστό μπάσο των King Buffalo την αχνή και γαλήνια συνάμα fuzz ενέργεια, που διαπερνά στην ολότητα τους τα μεθυστικά του κομμάτια.
 
Ιδιαιτέρως σημαντικά στην ομαλή ροή του πανέμορφου Orion είναι τα καθαρά φωνητικά από τους King Buffalo, η ατίθαση κιθάρα των οποίων, σκαρώνει συνεχώς εθιστικούς ρυθμούς και γλυκιές μελωδίες, άλλοτε σε τραχύ desert μοτίβο κι άλλοτε με ισχυρές doom αποχρώσεις, που τονίζουν τα stoner ψήγματα και τις blues πινελιές, που διακρίνουν το heavy psych τους ύφος.
 
Δυναμικές jam υφής ψευδαισθήσεις διαπερνούν αρμονικά την αχαλίνωτη φαντασία των πάρα πολλά υποσχόμενων King Buffalo και σε συνδυασμό με τον εκτελεστικό και συνθετικό τους οίστρο, καθώς και με το στιβαρό κι αψεγάδιαστο δέσιμο τους, καθιστούν έξοχες τις αιθέριες desert και τις αέρινες stoner μελωδίες, που στολίζουν το heavy psych υπόβαθρο του Orion.
 
Ηλιαχτίδες ambient αποχρώσεων διανθίζουν επιτυχώς με ισχυρά space rock αρώματα το επιεικώς εξαίρετο ντεμπούτο των King Buffalo, το οποίο χάρη στην αχαλίνωτη τους έμπνευση και το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο είναι διακοσμημένο με αχνά krautrock ρινίσματα κι αιχμηρά heavy psych ηχοχρώματα, που κολακεύουν το έξοχο Orion και την ατόφια του rock ψυχεδέλεια.
 
Χρειάστηκε κάμποσος καιρός για να κυκλοφορήσουν οι φανταστικοί King Buffalo το πρώτο full length πόνημα τους, μα θαρρώ, πως η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω, καθώς το υπέροχο κι αισθαντικό Orion βρίθει συναισθημάτων, ενώ ξεχειλίζει desert μεράκι και stoner ειλικρίνεια κι αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά heavy rock ακούσματα των τελευταίων αρκετών ετών.
 
Εάν λοιπόν είστε σε αναζήτηση της νέας αγαπημένης σας μπάντας, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να συνεχίσετε το ψάξιμο, καθώς είμαι σίγουρος, πως μόλις ακούσετε τον αρκούντως heavy κι άκρως περιπετειώδη rock θησαυρό με τίτλο Orion από τους έξοχους King Buffalo, θα χάσετε τα λογικά σας με την αμαρτωλά σαγηνευτική και φαντασμαγορική ομορφιά του. Ακαταμάχητο.
 
King Buffalo: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου