Μες από τις στάχτες μιας thrash μπάντας σχηματίστηκαν στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 1995 οι πάντα πιστοί στα πρωτόγονα κι αγνά τους heavy ιδανικά Church Of Misery, οι οποίοι έπειτα από πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους, που πέρσι λίγο έλειψε να κοστίσουν ακόμη και την ίδια την ύπαρξη τους ως μπάντα πρόσφατα επανήλθαν δυνατά στο προσκήνιο με το νέο τους δίσκο.
Ως συνήθως το νέο τους πόνημα είναι εμπνευσμένο από τα πεπραγμένα διαβόητων serial killers και λοιπόν μαζικών δολοφόνων, ενώ το περί ου ο λόγος άλμπουμ, που φέρει τον εξαιρετικό τίτλο And Then There Were None και κυκλοφορεί από τη φημισμένη Rise Above Records, περιέχει επτά εκρηκτικά και ιδιαιτέρως διασκεδαστικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών.
Παρά το γεγονός, πως το γηγενές στοιχείο στους Church Of Misery περιορίζεται πλέον στον ιδρυτή και μπασίστα τους, Tatsu Mikami, η μουσική τους ομοιογένεια μοιάζει να μην έχει επηρεαστεί ούτε καν στον ελάχιστο βαθμό κι αυτό διότι οι νέοι μουσικοί στην σύνθεση τους για το And Then There Were None είναι όλοι τους άκρως έμπειροι, εκτός από εξόχως ταλαντούχοι.
Για του λόγου το αληθές δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό του Dave Szulkin στην κιθάρα, του Eric Little στα ντραμς και του Scott Carlson στα φωνητικά, οι οποίοι έχουν αρμονικά ταιριάξει στην ολίγον τι παρανοϊκή rock ιδιοσυγκρασία των Church Of Misery και στο And Then There Were None τρανή απόδειξη αποτελεί ο ιδιαιτέρως στιβαρός του χαρακτήρας.
Οπιούχες κι αιματοβαμμένες rock μελωδίες μας ταξιδεύουν στα πιο ανήλιαγα και υγρά σοκάκια του παραδοσιακού doom ήχου, εκεί όπου οι αιμοδιψείς Church Of Misery παραμονεύουν στις σκιές του blues παρελθόντος και μας οδηγούν δια μέσω των έντονων horror αποχρώσεων του χορταστικού And Then There Were None σε στυγερά stoner μονοπάτια φρικιαστικής ομορφιάς.
Ισχνές death αναθυμιάσεις αναδύονται από τα σκοπίμως χαμηλά σε ένταση φωνητικά και μια αχνή αίσθηση μεθυσμένης rock ψυχεδέλειας ξεπετάγεται από την ατίθαση κιθάρα των έξοχων Church Of Misery, η οποία στο εξόχως απολαυστικό And Then There Were None σκαρώνει συνεχώς ρωμαλέα riffs, πότε σε σπιρτόζικο stoner ύφος και πότε σε παλιακό doom rock μοτίβο.
Σημαντικό ρόλο στην ομαλή του And Then There Were None όμως παίζουν αμφότερα τα leads και τα solos της, που το διακοσμούν επιτυχώς με ισχυρά αρώματα blues πυρίτιδας, ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα διάφορα samples φωνητικών, τα οποία συμβάλουν στην στιχουργική του αισθητική, που για ακόμη μια φορά στην ιστορία των Church Of Misery, βρίθει νοσηρότητας.
Ηλεκτρισμένο και ιδιαιτέρως συμπαγές είναι το σπινθηροβόλο rythm section των εξαιρετικών Church Of Misery σε τούτο τον δίσκο, ο οποίος χρωστά το ελεγχόμενο του groove στα διακριτικά ντραμς και την αρχέγονη rock αλητεία του στα λυσσαλέα fuzz στοιχεία του μεστού μπάσου τους, που ποτίζουν με retro αύρας doom δηλητήριο το And Then There Were None.
Βρώμικα και σχεδόν ανεπαίσθητα hard rock ρινίσματα είναι βαθιά ριζωμένα μες τον αβυσσαλέο stoner πυρήνα του And Then There Were None και προσφέρουν έτσι στο βιαίως σαγηνευτικό doom ύφος τους μικρές, μα εξόχως εθιστικές blues σταγόνες, οι οποίες παρέα με την σχεδόν ανεπαίσθητη rock ψυχεδέλεια των Church Of Misery απογειώνουν το heavy τσαγανό τους.
Εν ολίγοις, στο έσχατο χρονικά πόνημα τους οι πάντοτε πιστοί στις heavy παραδόσεις τους Church Of Misery δεν παρεκκλίνουν στο ελάχιστο της χαρακτηριστικής τους doom υπόστασης, την οποία στο θαυμάσιο And Then There Were None την έχουν επιτυχώς διανθίσει με βαριά κι αργόσυρτα stoner ηχοχρώματα, που καθιστούν μεθυστικά τα blues τους ατοπήματα. Ωραιότατο.
Church Of Misery: Official Website / Facebook
Rise Above Records: Official Website
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου