Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Birthday Kicks - Black Echo Trap

 
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια σχηματίστηκαν στην Λάρισα οι ανερχόμενοι και ταλαντούχοι Birthday Kicks, που απαρτίζουν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό rock τρίο, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα την παρθενική full length δουλειά του με τίτλο Black Echo Trap, που περιέχει οχτώ συνθέσεις, τρεις εκ των οποίων αποτελούν διασκευές, συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
 
Κομμάτια των Jesus and Mary Chain, Willie Dixon και Pink Fits έχουν αποκτήσει την ηχητική ταυτότητα των Birthday Kicks στο λυρικά εκρηκτικό Black Echo Trap κι αυτό μάλλον οφείλεται στην εκτελεστική και συνθετική δεινότητα τους, που σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη έμπνευση τους, μας ταξιδεύουν στα βάθη της αχανούς heavy ψυχεδέλειας και της rock 'n' roll ευδαιμονίας.
 
Αβυσσαλέα fuzz ηχοχρώματα σκεπάζουν αρμονικά το έξοχο Black Echo Trap κι αναδεικνύουν την έμφυτη και σχεδόν ανεπαίσθητη συνάμα garage ευωδία της αχνής desert υφής του, ενώ τα έντονα space rock στοιχεία των Birthday Kicks είναι επιτυχώς διανθισμένα με ασθενικά και σχεδόν διάφανα stoner ψήγματα που καθιστούν ονειρική την ατόφια rock 'n' roll τους υπόσταση.
 
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα ήταν δυνατά εάν η παραγωγή του Black Echo Trap δεν ήταν αψεγάδιαστη προσφέροντας μια έξτρα δυναμική στα ήδη χειμαρρώδη και παραμυθένιας garage ομορφιάς κομμάτια των Birthday Kicks, τα οποία ζέχνουν retro φρεσκάδα σε κάθε νότα τους και μας οδηγούν σε rock σοκάκια heavy δροσιάς, που ευωδιάζουν αρώματα fuzz ψυχεδέλειας.
 
Ελαφρύ γρέζι κι αχνή βραχνάδα χαρακτηρίζουν την καθαρή κι αισθαντική φωνή των εξαίρετων Birthday Kicks, η κιθάρα των οποίων είναι βαφτισμένη σε οπιούχα fuzz ύδατα κι έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός, πως τα μεθυστικά της riffs ξεχειλίζουν ηχητική θέρμη και χαρίζουν στο ιδιαιτέρως απολαυστικό κι αρκούντως χορταστικό Black Echo Trap μια μαγική rock ζεστασιά.
 
Στιβαρό είναι το rythm section με το μεστό μπάσο να σιγοντάρει με την θολή και βραχνιασμένη του υπόσταση την κιθάρα και συνάμα να πλαισιώνει φανταστικά τα δυναμικά ντραμς των Birthday Kicks, τα οποία χαρίζουν στιγμές groove αδρεναλίνης και rock 'n' roll ανεμελιάς στο νωχελικό και συγχρόνως άκρως σπιρτόζικο Black Echo Trap, που ξεχειλίζει space φαντασία.
 
Τρομερό είναι και το artwork, που συνοδεύει το θαυμάσιο Black Echo Trap, καθώς μας βάζει για τα καλά στο γλυκό fuzz κλίμα του και μαρτυρά την αχνή vintage ψυχεδέλεια των συνθέσεων του, ενώ εντείνει τόσο τα σπινθηροβόλα garage στοιχεία των Birthday Kicks, όσο και την έντονη κι ατίθαση rock 'n' roll μορφή της desert ραθυμίας, που διαπερνά το stoner τσαγανό τους.
 
Εν ολίγοις, με περισσή πειθώ το πραγματικά υπέροχο Black Echo Trap μας παρουσιάζει το πλούσιο ταλέντο των δημιουργών του μες από τις γοητευτικές του συνθέσεις, οι οποίες έχουν αφομοιώσει πλήρως την οργασμική rock 'n' roll νοοτροπία των Birthday Kicks, καθιστώντας έτσι σχεδόν ακαταμάχητη την fuzz ψυχεδέλεια και το heavy ταμπεραμέντο τους. Φανταστικό.
 
Birthday Kicks: Bandcamp / Facebook
 

1 σχόλιο: