Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Sarvas - The Throne

 
Από το Λάχτι της Φινλανδίας προέρχονται οι Sarvas, όπου και σχηματίστηκαν στα τέλη του 2012 από πέντε ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσουν δια μέσω της επίσης φινλανδικής Inverse Records τη νέα δουλειά τους με τίτλο The Throne, που έχει την μορφή EP και περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 29 λεπτών.
 
Ωραίο κι ατμοσφαιρικά σκοτεινό είναι το artwork, που πλαισιώνει υπέροχα τα βαλτώδη κι ερεβώδη κομμάτια του The Throne, τα οποία οφείλουν στους Sarvas τις δυναμικές metal αιχμές τους και στην αψεγάδιαστη παραγωγή την σκαιή διαύγεια τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή τους, παίζει ο συνδυασμός εύφλεκτης sludge αδρεναλίνης κι εκρηκτικής stoner ενέργειας.
 
Στιβαρά riffs ξεχύνονται με doom μανία από τις δυο κιθάρες των Sarvas, οι οποίες άλλοτε μας βυθίζουν σε δηλητηριώδεις sludge βάλτους με την εμπρηστική τους heavy δυναμική κι άλλοτε μας μεθούν με τα σαλεμένα τους solos και leads, ενώ τα brutal φωνητικά ενισχύουν σημαντικά τα σχεδόν ανεπαίσθητα death ψήγματα του χορταστικού παρά το μικρό του δέμας The Throne.
 
Μεστό κι εξαιρετικά συμπαγές είναι το rythm section στο The Throne, το οποίο χάρη στον ισχνό fuzz χαρακτήρα από το μπάσο και τα καταιγιστικά χτυπήματα των ντραμς, πλημμυρίζει με βαρύ κι ακανθώδες groove τα νέα κομμάτια των Sarvas, οι οποίοι με το νέο τους πόνημα μας χαρίζουν απλόχερα δυνατές στιγμές ακραίας heavy ατμόσφαιρας και σκληρής metal αλητείας.
 
Πολύ δυναμικά λοιπόν συνεχίζουν οι άκρως ελπιδοφόροι Sarvas το χειμαρρώδες τους διάβα στα τραχιά κι ανήλιαγα σοκάκια των extreme εκφάνσεων της heavy μουσικής και του metal ήχου, καθώς το σε στιγμές βίαιο The Throne ξεχειλίζει doom σπιρτάδα και stoner αγριάδα χάρη στα βορβορώδη death ρινίσματα, που συντροφεύουν αρμονικά το sludge του ταμπεραμέντο.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα πολύ δυνατό metal άκουσμα με ιδιαίτερη έμφαση στα πλέον ακραία όσο κι ατμοσφαιρικά συνάμα extreme ηχοτοπία της heavy μουσικής, τα οποία οι πολλά υποσχόμενοι Sarvas έχουν συνδυάσει επιτυχώς στο ιδιαιτέρως διασκεδαστικό The Throne, προσφέροντας μας έτσι ωμά stoner και μοντέρνου αρώματος sludge ηχοχρώματα. Εξαιρετικό.
 
Sarvas: Bandcamp / Facebook
Inverse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου