Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Créatures - Le Noir Village

 
Οχτώ χρόνια μετά την δημιουργία των προερχόμενων από την Γαλλία και άκρως ταλαντούχων Créatures, που αποτελούν ένα ιδιαιτέρως πειραματικό ακραίας metal αισθητικής one man band, καθώς το μοναδικό σταθερό τους μέλος είναι ο πολυτάλαντος ιδρυτής κι αρχηγός τους, Sparda, κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη από την δική τους Antiq Records το ντεμπούτο full length τους.
 
Τίτλος του περί ου ο λόγος δίσκου είναι: Le Noir Village και το περιεχόμενο του αποτελείται από έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, τα οποία μες από την περιπετειώδη τους μουσική υπόσταση και τους horror αύρας στίχους των Créatures, μας παρουσιάζουν την concept ιστορία ενός απομακρυσμένου χωριού, που υποφέρει από τις άγριες επιθέσεις διαβολικών πλασμάτων.
 
Εκκλησιαστικό όργανο, κιθάρα, πιάνο, μπάσο, gong, φωνητικά κι ένα-δυο ακόμη όχι και τόσο συνηθισμένα μουσικά όργανα χειρίζεται με μαεστρία στο έξοχο Le Noir Village ο πολυπράγμων τύπος πίσω από τους Créatures, ο οποίος εδώ έχει την πολύτιμη βοήθεια κάμποσων guest μουσικών σε τσέλο, βιολί, ντραμς, φωνητικά κι αρκετά ακόμη τοπικής αύρας μουσικά όργανα.
 
Παραμυθένια κι εφιαλτικής ομορφιάς είναι τα σκληρά black metal ξεσπάσματα των Créatures στο ιδιαιτέρως χορταστικό Le Noir Village και φρικιαστικής γοητείας είναι η παλαβή progressive τους ιδιοσυγκρασία, που χρωστά στον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο τους και στο πλούσιο και πολυσχιδές μουσικό τους ταλέντο, την στιβαρή experimental και την συμπαγή του horror υφή.
 
Αχνές κι ερεβώδεις folk σκιές καλύπτουν αρμονικά σαν άλλο πέπλο την σκοτεινή metal μορφή του εξόχως απολαυστικού Le Noir Village κι εντείνουν συνάμα την έμφυτη θεατρικότητα του, η οποία σε συνδυασμό με το εξαιρετικό του artwork και την εγγενή της extreme ευωδία μας οδηγεί βαθιά μες τα πνιγηρά κι αιθέρια συγχρόνως horror σοκάκια όπου μεγαλουργούν οι Créatures.
 
Βασανιστικής γοητείας doom ρινίσματα και βαλτώδους υφής death ηχοχρώματα πλαισιώνουν φανταστικά τον οπερετικό extreme metal χαρακτήρα των Créatures και βοηθούν συνάμα την ομαλή ροή του Le Noir Vilalge ενισχύοντας παράλληλα την ήδη πλούσια του ηχητική ποικιλία, καθώς κολακεύουν αμφότερα τα progressive ψήγματα και τα black αρώματος του στοιχεία.
 
Ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικά είναι τα horror metal ευωδίας ηχοτοπία του Le Noir Village, που με την αρωγή της αχαλίνωτης φαντασίας κι έμπνευσης των εξαίρετων Créatures και σε συνδυασμό με τις διανθισμένες άλλοτε με παγερά folk ηχοχρώματα κι άλλοτε με progressive νοοτροπίας death πινελιές κι αιματηρές doom αναθυμιάσεις, black metal καταβολές τους, θυμίζουν όπερα.
 
Συμπερασματικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αλλόκοτα θελκτική extreme metal πανδαισία, μιας και στο τερατωδώς ονειρικό Le Noir Village, οι φοβεροί και τρομεροί Créatures έχουν επιτυχώς χρησιμοποιήσει όλα τα μουσικά όπλα της τεράστιας ηχητικής τους φαρέτρας κι έτσι μας έχουν προσφέρει ένα ιδιαιτέρως πειραματικό και λυρικό black αύρας άκουσμα. Υπέροχο.
 
Créatures: Bandcamp / Facebook
Antiq Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου