Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Love Gang - EP

 
Από το Ντένβερ του Κολοράντο προέρχονται οι ανερχόμενοι Love Gang, που σχηματίστηκαν μόλις τον Σεπτέμβρη του 2015 από τον Kam Wentworth σε κιθάρα και φωνή, τον Leo Muñoz σε όργανο και φλάουτο, τον Grady O'Donnell στο μπάσο και τον Shaun Goodwin στα ντραμς, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους πόνημα.
 
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κι ομώνυμο με τους δημιουργούς του EP, που περιέχει τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 16 λεπτών, η δυναμική παραγωγή του οποίου, που βρίθει fuzz ζεστασιάς κι ευωδιάζει heavy πυρίτιδα, κολακεύει το περιπετειώδες και ρωμαλέο prog rock των άκρως ελπιδοφόρων Love Gang κι απογειώνει την έμφυτη τους blues αύρα.
 
Ηλεκτρισμένα riffs πότε σε κλασσικό heavy rock ύφος και πότε με τραχιές prog rock αιχμές υφαίνει με περισσή μαεστρία η ατίθαση κιθάρα των έξοχων Love Gang, η οποία σκαρώνει μεθυστικά leads και solos, που μαρτυρούν αμφότερα τα ιδιαιτέρως απολαυστικά rock 'n' roll ρινίσματα του πρώτου τους EP και τα διαβολικής ομορφιάς του κι εκρηκτικά blues ψήγματα.
 
Ρωμαλέα και στολισμένα με αχνό γρέζι είναι τα παθιασμένα κι αισθαντικά φωνητικά των πολλά υποσχόμενων Love Gang στο εξαίρετο κι εξόχως διασκεδαστικό ντεμπούτο EP τους, το οποίο χρωστά στο μεθυστικό φλάουτο την δροσερή του retro ανάσα και οφείλει στο σκανταλιάρικο και ιδιαιτέρως θερμό ηχητικά όργανο την εθιστική του vintage αρώματος heavy rock φρεσκάδα.
 
Όγκο και ηχητικό βάθος προσφέρει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία το μεστό και πασπαλισμένο με fuzz σκόνη μπάσο των υπέροχων Love Gang στα παιχνιδιάρικα κομμάτια του παρθενικού τους EP και σπιρτάδα prog rock υφής αλλοτινών ηχητικών εποχών του χαρίζουν τα σπινθηροβόλα τους ντραμς με το χειμαρρώδες τους groove, μαρτυρώντας τις αχνές του boogie λεπτομέρειες.
 
Δεν είναι καθόλου εύκολο για μια τόσο νέα μπάντα όπως οι εξαίρετοι Love Gang, όμως τούτοι εδώ οι τύποι έχουν ήδη πετύχει να σμιλέψουν την δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας νότες του πανέμορφου EP τους, που μας παρουσιάζει το πλούσιο συνθετικό κι εκτελεστικό τους heavy ταλέντο με υποδειγματικό τρόπο. Ωραιότατο.
 
Love Gang: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου