Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Minerva Superduty - Gorod Zero

 
Διανύαμε το έτος 2011 όταν στην όμορφη Καλαμάτα σχηματίστηκαν οι φοβεροί και τρομεροί Minerva Superduty, οι οποίοι απαρτίζονται από πέντε άκρως ταλαντούχους μουσικούς, που στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη κυκλοφόρησαν σε digital μορφή και σε φυσικές κόπιες την δεύτερη δουλειά τους με τίτλο Gorod Zero, που είναι η αφορμή για τούτες τις γραμμές.
 
Οχτώ χειμαρρώδη κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών περιέχει το τρομακτικά ορμητικό και θηριώδες Gorod Zero από τους Minerva Superduty, που διακρίνεται για την διαυγή κι ογκώδη παραγωγή του και ξεχωρίζει για το σκοτεινό του στιχουργικό περιεχόμενο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ερεβώδη βία και τη ματαιότητα της καθημερινής ρουτίνας.
 
Θυμωμένα riffs ξερνούν συνέχεια οι κιθάρες, άλλοτε σε αγριεμένο και τερατώδες post hardcore μοτίβο κι άλλοτε σε καλυμμένο με σχεδόν ανεπαίσθητη grind καταχνιά punk ύφος, στήνοντας έτσι εν πολλοίς το σκληρό κι αρκούντως heavy κλίμα του Gorod Zero, το οποίο χρωστά στην έμφυτη διάθεση για πειραματισμό των εξαίρετων Minerva Superduty την extreme του υφή.
 
Απόγνωση και οργή θαρρώ, πως είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των σχιστών φωνητικών στο λυσσαλέο Gorod Zero, τα οποία ερμηνεύουν άλλοτε μες από screamo κραυγές και άλλοτε με βαριά sludge αύρας ουρλιαχτά τους διόλου ευχάριστους στίχους των Minerva Superduty, η σκαιή έμπνευση των οποίων, βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον τραχύ συνθετικό τους οίστρο.
 
Κατακλυσμιαία ντραμς και μεστό μπάσο συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό κι εξαιρετικά συμπαγές rythm section και συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή ροή του Gorod Zero με το δηλητηριώδες τους groove, ενώ τα μολυσμένα με sludge όπιο leads από τις κιθάρες, καθιστούν εθιστικό το νέο πόνημα των έξοχων Minerva Superduty με την αγχωτική τους post hardcore γοητεία.
 
Έντονα punk ρινίσματα και αποπνικτικές grind σκιές καλύπτουν απειλητικά τα ξεθωριασμένα και θαμπά sludge στολίδια του post hardcore χαρακτήρα του Gorod Zero, το οποίο μαρτυρά την αψεγάδιαστη απόδοση και την εκτελεστική δεινότητα των αφιονισμένων Minerva Superduty, καθώς και την αβυσσαλέα heavy κι αβίαστα extreme τους φαντασία. Υπέροχα βορβορώδες.
 
Minerva Superduty: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου