Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Khemmis - Hunted

 
Από το Ντένβερ του Κολοράντο, όπου και το 2012 σχηματίστηκαν από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς προέρχονται οι ραγδαίως ανερχόμενοι Khemmis, οι οποίοι στα τέλη του Οκτώβρη επέστρεψαν στα εξόχως βαριά μουσικά δρώμενα με το νέο τους δίσκο, που φέρει τον εξαίρετο τίτλο Hunted και κυκλοφορεί με την πολύτιμη αρωγή της έξοχης 20 Buck Spin.
 
Πέντε ρωμαλέα και στιβαρά κομμάτια συνολικής διάρκειας 44 λεπτών περιέχει το συμπαγές κι ορμητικό Hunted, που διακρίνεται για το πανέμορφο artwork του Sam Turner, που ταιριάζει γάντι στους μεταφυσικής θεματολογίας στίχους του και ξεχωρίζει για την δυναμική παραγωγή του Dave Otero, που κολακεύει τα νέα κομμάτια των Khemmis με την ογκώδη της διαύγεια.
 
Ενέργεια κλασσικής metal υφής και παραδοσιακής doom αύρας αδρεναλίνη ξεχειλίζει η μεστή κιθάρα των εξαιρετικά ελπιδοφόρων Khemmis στο νέο τους πόνημα, το οποίο στολίζει με τα βαριά και μελωδικά της riffs, αλλά και με τα μεθυστικά της solos και τα μελαγχολικά της leads, που διανθίζουν με αγνά heavy συναισθήματα το παραμυθένιας NWOBHM γοητείας Hunted.
 
Καθαρά είναι ως επί το πλείστο τα φωνητικά στο υπέροχο Hunted και το πασπαλίζουν έτσι με αχνά epic doom αρώματα χάρη στον στεντόρειο metal λυρισμό τους, ενώ τα διακριτικά brutal ξεσπάσματα τους, ενισχύουν αμφότερα την ομαλή ροή και την περιπετειώδη του heavy ποικιλία, μαρτυρώντας παράλληλα τα πυκνά κι αποπνικτικής ομορφιάς sludge ψήγματα των Khemmis.
 
Σφιχτοδεμένο είναι το εξόχως ρωμαλέο rythm section των εξαίρετων Khemmis στο ιδιαιτέρως χορταστικό κι άκρως απολαυστικό Hunted, στο οποίο προσφέρει άπλετο ηχητικό βάθος κι όγκο το ελαφρώς βραχνό κι εμποτισμένο με fuzz όπιο μπάσο, ενώ τα εξαιρετικά στιβαρά τους ντραμς, προσφέρουν με περισσή δεξιοτεχνία groove φαντασία στο συμπαγές τελικό μουσικό σύνολο.
 
Ιδιαίτερα λαμπρό μοιάζει ότι θα είναι το μέλλον των πάρα πολλά υποσχόμενων Khemmis στα ηλεκτρισμένα heavy σοκάκια του metal ήχου, καθώς το παραδοσιακό τους doom σε συνδυασμό με τα ελεγχόμενα sludge ξεσπάσματα και τα έμφυτα NWOBHM χαρακτηριστικά τους, καθιστούν άκρως διασκεδαστικό το Hunted και μαρτυρούν το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο. Θαυμάσιο.
 
Khemmis: Bandcamp / Facebook
20 Buck Spin: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου