Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Seremonia - Pahuuden Äänet

 
Πριν λίγα χρόνια σχηματίστηκαν στην Φινλανδία από τους Ilkka Vekka σε μπάσο και πλήκτρα, Teemy Markkula και Ville Pirinen σε κιθάρες και πλήκτρα, Erno Taipale σε φλάουτο και ντραμς, Noora Federley στην φωνή οι σταθερά ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι Seremonia, που στα τέλη Σεπτέμβρη κυκλοφόρησαν δια μέσω της Svart Records το νέο τους άλμπουμ.
 
Δέκα κομμάτια συνολικής διάρκειας 41 λεπτών περιέχει το περί ου ο λόγος Pahuuden Äänet, το οποίο διακρίνεται για το τρομακτικά θελκτικό του artwork, που μαρτυρά την υφέρπουσα occult ψυχεδέλεια των Seremonia και ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χαρίζει με την αναλογική ζεστασιά και την retro φρεσκάδα της, μια έξτρα δυναμική στα νέα τους κομμάτια.
 
Με στίχους αποκλειστικά στην μητρική τους γλώσσα και με τα φωνητικά σχετικά πίσω στην μίξη του Pahuuden Äänet, οι Seremonia δημιουργούν ένα βαρύ πέπλο heavy μυσταγωγίας, ενώ το διακριτικό τους φλάουτο πλέκει σκοτεινά folk ηχοτοπία και μαζί με τα διαβολικής σαγήνης τους πλήκτρα, υφαίνουν έναν παχύ space ιστό, που αναδεικνύει τις αχνές τους garage ανησυχίες.
 
Κιθάρες και μπάσο σκαρώνουν συνεχώς μελωδίες και ρυθμούς, άλλοτε σε πρωτόγονο doom rock ύφος, μαρτυρώντας έτσι τις proto metal επιρροές των Seremonia και άλλοτε με ισχυρές ενδείξεις krautrock νοοτροπίας, προσδίδοντας στο χορταστικό Pahuuden Äänet αβυσσαλέας γοητείας occult πινελιές κι αιθέριας alternative ευωδίας και vintage αύρας psych αποχρώσεις.
 
Ντραμς ρωμαλέα και σπιρτόζικα κρατούν με δεξιοτεχνία τα μπόσικα του Pahuuden Äänet και το πασπαλίζουν συνάμα με σπινθηροβόλα punk ρινίσματα και groove αδρεναλίνη, βοηθώντας έτσι σημαντικά την ομαλή ροή του κι ενισχύοντας παράλληλα την ηχητική του ποικιλία, καθώς ανοίγουν αχανείς progressive rock διαδρόμους στα υπόλοιπα μουσικά όργανα των Seremonia.
 
Συμπαγή fuzz ηχοχρώματα τυλίγουν απειλητικά με τις πυκνές τους acid rock αναθυμιάσεις τα proto metal στοιχεία των Seremonia και στολίζουν αμφότερα τα doom ψήγματα και τις garage πινελιές τους με αμαρτωλής ομορφιάς occult ηχοχρώματα, που αναδεικνύουν τα prog ρινίσματα και την ονειρική krautrock αύρας heavy ψυχεδέλεια του μεθυστικού Pahuuden Äänet. Έξοχο.
 
Seremonia: Bandcamp / Facebook
Svart Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου