Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Fuzz Evil

 
Μόλις το 2014 σχηματίστηκαν στην Αριζόνα οι ανερχόμενοι και άκρως ταλαντούχοι Fuzz Evil, που αποτελούν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό heavy rock τρίο, καθώς απαρτίζονται από τα αδέρφια Wayne και Joseph Rudell σε κιθάρα/φωνή και μπάσο αντίστοιχα και τον Marlin Tuttle στα ντραμς, οι οποίοι στα τέλη του Σεπτέμβρη κυκλοφόρησαν τον παρθενικό τους δίσκο.
 
Πρόκειται για την τρίτη συνολικά δουλειά τους και πρώτη με full length μορφή, που φέρει το ίδιο όνομα με τους εξόχως ελπιδοφόρους Fuzz Evil και περιέχει έξι εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας μόλις 29 λεπτών, τα οποία οφείλουν στους δημιουργούς και το fuzz ταμπεραμέντο τους και στην άκρως δυναμική και τραχιά παραγωγή, την ωμή τους heavy rock αύρα.
 
Κοφτερά και παχιά riffs με ισχυρή desert ευωδία και σε αγνό stoner ύφος πλέκει με μαεστρία η ποτισμένη με fuzz δηλητήριο κιθάρα των Fuzz Evil και ρωμαλέα leads και solos με αχνές metal υφής πινελιές υφαίνει με δεξιοτεχνία το ίδιο έγχορδο, εμπλουτίζοντας έτσι το τελικό σύνολο με την υφέρπουσα punk αύρα του πυκνού και σκαιού του παραδοσιακού doom αρώματος.
 
Σπιρτόζικα ντραμς και μεστό μπάσο συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό και συμπαγές rythm section και πασπαλίζουν αρμονικά με groove πυρίτιδα το εύφλεκτο πρωτόγονης stoner αύρας τελικό σύνολο, το οποίο χάρη στην αβυσσαλέα heavy έμπνευση των εξαίρετων Fuzz Evil ξεχωρίζει για τις διακριτικές κι εκτυφλωτικές του συνάμα αχτίδες rock ψυχεδέλειας και τις metal του σκιές.
 
Γρέζι αχνό κι αναιμική βραχνάδα διακρίνουν τα πάντοτε παθιασμένα φωνητικά των Fuzz Evil στο ιδιαιτέρως διασκεδαστικό ντεμπούτο τους, που κυκλοφορεί από την Battleground Records, το οποίο μας παρουσιάζει με τρόπο άκρως απολαυστικό τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, ταξιδεύοντας μας σε μεθυστικά stoner ηχοτοπία μες από αιθέριους desert βάλτους.
 
Βαριά doom metal αρώματα και αχνές punk ευωδίες στροβιλίζονται πάνω από τις ποτισμένες με fuzz όπιο και στολισμένες με αναιμική stoner αύρας ψυχεδέλεια συνθέσεις των Fuzz Evil και μας οδηγούν σε μαγευτικά και ξεθωριασμένα desert ηχοτοπία εκεί όπου ανθίζουν σε όλο τους το μεγαλείο, τόσο το hard rock τσαγανό, όσο και το ατόφιο τους heavy rock μεράκι. Υπέροχο.
 
Fuzz Evil: Bandcamp / Facebook
Battleground Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου