Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Barren Earth - The Devil's ResolveΑπό το Ελσίνκι της Φινλανδίας προέρχονται οι δημιουργημένοι το 2007 Barren Earth, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν μια all star μπάντα, καθώς απαρτίζονται από έξι μουσικούς, που έχουν θητεύσει ή/και που θητεύουν ακόμη και τώρα σε μπάντες όπως, Amorphis, Swallow The Sun, Kreator, October Falls, Moonsorrow. Πρόκειται για τους Mikko Kotamaki (φωνή), Kasper Martneson (πλήκτρα), Sami Yli-Sirnio (κιθάρες), Janne Perttila (κιθάρες), Marko Tarvonen (ντραμς) και Olli-Pekka Laine (μπάσο).

Ο δεύτερος δίσκος τούτης της μπάντας, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Peaceville Records, τιτλοφορείται The Devil's Resolve και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών, ενώ η ειδική έκδοση του δίσκου περιέχει δύο κομμάτια παραπάνω, τα οποία ανεβάζουν κατά δέκα λεπτά την συνολική του διάρκεια. Την παραγωγή του δίσκου, στην οποία συμμετείχαν ενεργά τα μέλη της μπάντας, επιμελήθηκε ο Jukka Varmo, ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο και στο προ διετίας ντεμπούτο της, ενώ το artwork του δίσκου έχει επιμεληθεί ο Paul Romano, που κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως οι Mastodon, Earth, Godflesh, Rosetta, κ.α..

Το progressive death/doom, στο οποίο επιδίδονται οι Barren Earth, έχει εμπλουτιστεί από 70's prog rock ηχοχρώματα, ενώ τα folk στοιχεία είναι αισθητά αυξημένα στο The Devil's Resolve. Η απόδοση όλων των μελών είναι εξαιρετική, αν και αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο, ενώ οι νέες συνθέσεις της μπάντας, αν και εμφανώς επηρεασμένες από μπάντες όπως οι Pink Floyd, Opeth, King Crimson, Katatonia και Amorphis, διατηρούν την δική τους ταυτότητα, καθώς η μπάντα αυτή τη φορά κατάφερε να φιλτράρει σωστά τις όποιες επιρροές της. Οι αγριεμένες κιθάρες συνδυάζονται με brutal φωνητικά, ενώ τα ακουστικά περάσματα συνοδεύονται με φλάουτο και καθαρά φωνητικά, την ίδια στιγμή, που τα γαλήνια πλήκτρα αντισταθμίζουν το βάρος του μεστού rythm section, δημιουργώντας έτσι, ένα ενδιαφέρον μείγμα ακραίας ατμοσφαιρικής μουσικής.

Εν κατακλείδι, οι Barren Earth δημιούργησαν έναν εξαιρετικό για το είδος του δίσκο, που παρόλο την μη πρωτοτυπία, που τον διακρίνει, θαρρώ, πως δεν θα δυσκολευτεί να κερδίσει τους φίλους αυτού του ήχου, διότι τούτοι οι τύποι από την Φινλανδία, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα ηχητικά κατατόπια του μουσικού ιδιώματος μες το οποίο επέλεξαν να κινηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου