Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Witchden - Consulting The Bones


Οι Αμερικάνοι Witchden δημιουργήθηκαν στην Μινεάπολις το καλοκαίρι του 2010, όταν ο τραγουδιστής Jason Micah, ήρθε σε επαφή με τον ντράμερ Jeff Moen, ενώ ο Adam Rivkin σε κιθάρες και φωνητικά και ο Andy Green σε μπάσο και ουρλιαχτά, προστέθηκαν λίγο αργότερα σε αυτή, συμπληρώνοντας έτσι το line up της. Πρόσφατα, τούτη η νεότευκτη, αλλά και πολλά υποσχόμενη μπάντα, ο ήχος της οποίας περιέχει στοιχεία από stoner, sludge και punk rock, κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά, Consulting The Bones, η οποία διαρκεί περίπου 44 λεπτά, ενώ αποτελείται από εννέα κομμάτια.

Η παραγωγή του άλμπουμ είναι επιεικώς εντυπωσιακή, καθώς προσφέρει διαύγεια στον ήχο της μπάντας, χωρίς όμως να στερείται της απαραίτητης -για τις αγριεμένες της συνθέσεις- βρωμιάς, ενώ η απόδοση και των τεσσάρων μουσικών, που απαρτίζουν τούτη την άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, είναι εξίσου καλή. Ο Micah ερμηνεύει τους στίχους με περίσσιο πάθος, ενώ και τα φωνητικά των Adam και Andy ξεχειλίζουν από ενέργεια, μιας και διακατέχονται από απύθμενη οργή και αχαλίνωτο θυμό. Οι δύο τελευταίοι, χειρίζονται με εξαιρετική μαεστρία τα έγχορδα τους, ενώ εκρηκτική είναι και η απόδοση του Jeff στα ντραμς.

Οι κιθάρες πότε παράγουν πιασάρικα stoner riffs και πότε βουτούν με μανία στους γεμάτους λάσπη sludge βάλτους, ενώ το μπάσο είτε συνοδεύει τις κιθάρες, είτε τα δυναμικά ντραμς, φροντίζει πάντα να κάνει αισθητή την ιδιαιτέρως groovy παρουσία του. Τα ντραμς γεμίζουν με την επιβλητική τους παρουσία τον ήχο της μπάντας, ενώ του προσδίδουν και μια άκρως κολακευτική για αυτόν, rock 'n' roll αύρα, η οποία ταιριάζει γάντι στην punk αισθητική των συνθέσεων. Εν ολίγοις, οι όροι doom blues και sludge & roll, τους οποίους χρησιμοποιεί η μπάντα για να περιγράψει την μουσική της, νομίζω, πως ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι, όσοι γουστάρουν την μουσική τους να ξεχειλίζει από πάθος και αλητεία, ενώ αρέσκονται και στα πλέον λασπώδη από τα ηχοτοπία του ακραίου heavy ήχου, καλό θα ήταν να τσεκάρουν το συντομότερο δυνατόν τους Witchden, διότι κάτι μου λέει, πως δεν θα αργήσουν να τους λατρέψουν, καθώς το μπάσιμο τους στα μουσικά δρώμενα υπήρξε τσαμπουκαλεμένο, ενώ το θηριώδες Consulting The Bones, το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο σε digital μορφή μέσω του bandcamp της μπάντας, δεν θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο από ότι ήδη είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου