Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Jumping Jack - Trucks & Bones


Οι Jumping Jack, που αποτελούνται από τους Julian Bells σε κιθάρες και φωνητικά, Manu Redhead σε μπάσο και Christophe Dabrown σε ντραμς, σχηματίστηκαν το 2009 στη Νάντη της Γαλλίας. Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως heavy rock, αν κι αυτό δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό, μιας και περιέχει μπόλικα στοιχεία κι από άλλες εκφάνσεις του rock ήχου.

Η μπάντα πρόσφατα κυκλοφόρησε τον ντεμπούτο δίσκο της, Trucks & Bones, που διαρκεί περίπου 48 λεπτά, ενώ τα 11 κομμάτια του ξεχειλίζουν από ενέργεια. Η παραγωγή του είναι πάρα πολύ καλή, ενώ το artwork, που το συνοδεύει, ταιριάζει απόλυτα, τόσο με το μουσικό περιεχόμενο του δίσκου, όσο και με το στιχουργικό, καθώς σε προϊδεάζει και για τα δύο.

Τα heavy riffs εναλλάσσονται με γοργούς ρυθμούς καθόλη την διάρκεια του δίσκου, καθιστώντας έτσι το Trucks & Bones έναν heavy ηχητικό οργασμό, που περιέχει έντονα southern στοιχεία, ενώ δεν απουσιάζουν από το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα οι καλά κρυμμένες grudge πινελιές, οι οποίες κολακεύουν την metal αύρα, που διαπερνά τούτο το εξαιρετικό hard rock άλμπουμ.

Οι Jumping Jack κατάφεραν να συνδυάσουν με άψογο τρόπο τις Black Label Society επιρροές τους με τις Metallica αναφορές τους, ενώ τα Pearl Jam ψήγματα συμπληρώνουν υπέροχα τα έντονα Down στοιχεία τους. Όπως υποψιάζεστε, τίποτα το ρηξικέλευθο δεν έχουμε εδώ, αλλά η αλήθεια είναι, πως το εκρηκτικό Trucks & Bones είναι αρκούντως groovy για τα γούστα μου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου