Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Stone Magnum - Stone Magnum


Το καλοκαίρι του 2010 ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Dean Tavernier δημιούργησε παρέα με τον ντράμερ Brad Toth τους Stone Magnum, στους οποίους αργότερα προστέθηκαν ο κιθαρίστας Jim Brucks και ο μπασίστας Marty Buchaus. Η μπάντα μπήκε με αυτή τη σύνθεση στο studio και ηχογράφησε τον ομώνυμο και ντεμπούτο δίσκο της, ο οποίος, κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους μέσω τους bandcamp της, απ' όπου και μπορείτε να τον αποκτήσετε καταβάλλοντας το αντίτιμο της αρεσκείας σας, ενώ φυσικές κόπιες του δίσκου είναι εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμες από την cult Αμερικάνικη δισκογραφική, RIP Records.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου, που περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών, στην μπάντα προσχώρησε ο τραγουδιστής Nick Hernandez, ενώ την θέση του αποχωρήσαντα μπασίστα της κάλυψε ο Ben Elliot. Με την νέα τους σύνθεση οι Αμερικάνοι Stone Magnum βρίσκονται σε διαδικασία ηχογράφησης νέου υλικού αυτή τη στιγμή, που προορίζεται για κυκλοφορία τούτη την Άνοιξη. Κάθε πράγμα στον καιρό του όμως, διότι αυτές οι γραμμές γράφονται με αφορμή τον πρώτο και πολύ καλό δίσκο των Stone Magnum.

Η μουσική της μπάντας από το Μίσιγκαν χαρακτηρίζεται ως Epic Traditional Doom από τα μέλη της και δεν έχω κάποιο σοβαρό λόγο για να διαφωνήσω μαζί τους, αν και τα stoner στοιχεία, δεν απουσιάζουν από αυτή. Τα heavy riffs διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ το μπάσο συνοδεύει αρμονικά τα δυναμικά ντραμς. Η εναλλαγή του tempo στον ήχο της μπάντας δένει αρμονικά με τα άκρως θεατρικά φωνητικά, τα οποία σε αρκετές στιγμές θυμίζουν Ozzy post Sabbath εποχής, ενώ τα solo της κιθάρας προσδίδουν μια metal πινελιά στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Όπως ίσως υποψιάζεστε, οι Stone Magnum δεν προσφέρουν κάτι νέο στον αγαπημένο μου ήχο, αλλά τουλάχιστον, τους διαπερνά μια αύρα φρεσκάδας, καθώς οι συνθέσεις τους έχουν την δική τους ταυτότητα, παρόλο, που είναι εμφανώς εμπνευσμένες από μπάντες-μεγαθήρια του χώρου, όπως π.χ. οι Pentagram. Εν ολίγοις, εάν ψάχνετε για ένα ειλικρινές doom άκουσμα, καλό θα ήταν να τσεκάρετε τους Stone Magnum, διότι τα παλικάρια, φαίνεται, πως γνωρίζουν καλά τα κατατόπια του συναρπαστικού μουσικού ιδιώματος, που ονομάζεται doom metal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου