Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Starve & Terzij De Horde - Split - A Chosen Hollow


Από την Ολλανδία προέρχονται οι Starve, οι οποίοι υποστηρίζουν, πως η μουσική τους είναι εμπνευσμένη από την βρωμιά, την απόγνωση, τον φόβο, την απληστία και την μη δικαιοσύνη, που κυριαρχούν στον κόσμο τούτο. Οι τέσσερις παλικαράδες από την Ουτρέχτη, αρέσκονται να παίζουν ένα μείγμα βαλτώδους sludge και blues, από το οποίο δεν λείπουν οι southern πινελιές.

Η δισκογραφία τους αποτελείται από ένα demo (Demo MMX) κι ένα full length (Wasteland), που κυκλοφόρησαν το 2010, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν σε αυτή δύο ακόμη κυκλοφορίες: Το 7" Ep, Black Sludge, White Sludge, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο και περιέχει δύο κομμάτια συνολικής διάρκειας 11 περίπου λεπτών, που αποτελούν και τον τίτλο του, αλλά και το 12" A Chosen Hollow, που είναι split κυκλοφορία με τους Terzij de Horde.

Οι οποίοι, επίσης, προέρχονται από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενώ η μουσική τους περιέχει έντονα black metal στοιχεία, τα οποία διανθίζονται με ολίγο doom, αλλά και μπόλικο hardcore. Τούτη η μπάντα ως τώρα έχει κυκλοφορήσει το Ep, A Rage Of Rapture Against The Dying Of The Light, το οποίο, περιέχει 4 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Η κοινή κυκλοφορία των δύο συγκροτημάτων πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εγγύς μέλλον από την Badger Records, ενώ προς το παρόν, μπορείτε να την απολαύσετε στην ολότητα της εάν κάνετε ένα κλικ εδώ. Τα τέσσερα κομμάτια, που περιέχει η εν λόγω κυκλοφορία, διαρκούν συνολικά 27 λεπτά, ενώ το artwork, που θα τη συνοδεύει, έχει επιμεληθεί ο Mirko Meervaldt, ο οποίος δεν αρνήθηκε την βοήθεια του Richard, ντράμερ των Terzij De Horde.

Τα τρία κομμάτια, με τα οποία οι Starve συμμετέχουν σε τούτο το split είναι στο γνωστό τους ύφος, δηλαδή, sludge γεμάτο από bluesy riffs, αλλά και southern ηχοχρώματα, ενώ το μοναδικό κομμάτι των Terzij De Horde, που βρίσκεται σε τούτο το split, καταδεικνύει, πως η μπάντα έχει βρει πλέον την ηχητική της ταυτότητα, καθώς τα black και hardcore στοιχεία, που την καθορίζουν, έχουν διανθιστεί όχι μόνο με doom ψήγματα, αλλά και με post ηχοχρώματα.

Εν κατακλείδι, έχω την αίσθηση, πως τούτες οι δύο νέες και πολλά υποσχόμενες μπάντες, δεν θα αργήσουν να ξεχωρίσουν στα μουσικά τους ιδιώματα, μιας και μοιάζει να έχουν τόσο τα φόντα, όσο και το μεράκι, που απαιτείται. Όσοι λοιπόν γουστάρουν τις πλέον ακραίες εκφάνσεις του σκληρού και heavy ήχου, καλό θα ήταν να τσεκάρουν τόσο τους Starve, όσο και τους Terzij De Horde, διότι κάτι μου λέει, πως θα ερωτευθούν τις αρρωστημένες τους μελωδίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου