Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Judd Madden - Doomgroove


Ο νεαρός καλλιτέχνης Judd Madden προέρχεται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και πέραν των design ανησυχιών του, είναι ιδιαίτερα δραστήριος και στον φιλόξενο χώρο της μουσικής τα τελευταία χρόνια, μιας και έχει ηχογραφήσει κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες δουλειές. Η τελευταία χρονικά εξ αυτών τιτλοφορείται Doomgroove κι έγινε διαθέσιμη προς ακρόαση, αλλά και προς download σε όποια τιμή εσείς επιθυμείτε μέσω του bandcamp του, μόλις σήμερα.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από επτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 57 περίπου λεπτών, ενώ την ολοκληρωτική ευθύνη για το οπτικό, αλλά και ακουστικό του μέρος, έχει ο ίδιος ο Judd, ο οποίος εκτός της πολύ καλής παραγωγής, έχει επιμεληθεί και το πανέμορφο εξώφυλλο του άλμπουμ, ο τίτλος του οποίου, είναι εύγλωττος, καθώς περιγράφει με σαφήνεια το μουσικό του περιεχόμενο, το οποίο όπως υποψιάζεστε, κινείται σε ιδιαιτέρως heavy ηχητικά μονοπάτια.

Η δουλειά, που κάνει στα έγχορδα είναι πάρα πολύ καλή και εντυπωσιακά groovy, ενώ το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την απόδοση του στα ντραμς, μιας και καταφέρνει μέσω αυτών να αναδείξει τις doomy κιθαριστικές του μελωδίες με τον καλύτερο τρόπο. Η απουσία φωνητικών από τις συνθέσεις του δεν αποτελεί τροχοπέδη για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς νομίζω, πως αυτή, λειτουργεί ευεργετικά για τον ήχο του ταλαντούχου και πολυπράγμονα Judd.

Έχω την εντύπωση, πως κάτι τέτοιες προσπάθειες, αξίζουν στήριξης και ειδικά, δουλειές όπως το πανέμορφο Doomgroove, που δεν στερούνται ποιότητας, μιας και είναι η απόδειξη, πως στην τέχνη και ειδικότερα στην μουσική, δεν μετράει μόνο το budget, το ακριβό στούντιο, η προώθηση και η μεγάλη δισκογραφική, αλλά κυρίως, το μεράκι, διότι δίχως αυτό, θαρρώ, πως η όποια επιτυχία, μάλλον θα είναι εφήμερη. Ευτυχώς όμως, ο Judd Madden έχει απόθεμα. Groove On!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου