Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Duskburn - Left For The Wolves


Από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας προέρχονται οι γεννημένοι το 2006 Duskburn, που απαρτίζονται από τους Neven (κιθάρες), Mario (ντραμς), Dominik (μπάσο, φωνητικά) και Edin (κιθάρες, φωνητικά). Τούτοι οι νεαροί Κροάτες, ξεκίνησαν με σκοπό να παίξουν death metal, αν κι αυτό δεν κράτησε πολύ, μιας και σύντομα αποφάσισαν, πως ο sludge ήχος τους ταιριάζει καλύτερα.

Πρόσφατα, οι Duskburn κυκλοφόρησαν την τέταρτη συνολικά δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο Left For The Wolves, ενώ αξίζει να αναφερθεί, πως διατίθεται προς δωρεάν download μέσω του bandcamp τους. Το συγκεκριμένο EP αποτελείται από τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την καλή παραγωγή του, αλλά και για το πανέμορφο εξώφυλλο, που το συνοδεύει και το οποίο, δένει υπέροχα με το όλο concept του.

Οι νέες συνθέσεις της μπάντας, που έχουν ως βάση τους τον sludge ήχο, χαρακτηρίζονται από μια death metal αισθητική, ενώ τα doom στοιχεία τους είναι εξόχως έντονα. Οι κιθάρες, πότε παράγουν heavy riffs και πότε αρρωστημένα γαλήνιες μελωδίες, που εντείνουν την σκοτεινή ατμόσφαιρα του EP, ενώ το groovy μπάσο προσδίδει τον απαραίτητο όγκο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τα δυναμικά χτυπήματα των ντραμς μοιάζουν βγαλμένα από τα βάθη της μουσικής αβύσσου, όπως άλλωστε και τα brutal φωνητικά, τα οποία εναλλάσσονται με απόκοσμα ουρλιαχτά, ενώ η θεατρικότητα του EP οφείλεται στην έξυπνη χρήση των φωνητικών samples.

Το νέο πόνημα των Duskburn αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα σκοτεινής ακραίας μουσικής, που καλό θα ήταν όλοι οι φίλοι του σκληρού ήχου να τσεκάρουν, μιας και το Left For The Wolves, δεν θα τους απογοητεύσει, ενώ κλείνοντας, νομίζω, πως πρέπει να ομολογήσω, ότι η επιθυμία μου για ακόμη ένα full length από τούτη την μπάντα έχει ενταθεί μετά από αυτό το εξαίρετο EP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου