Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Above Us The Waves - Anchors Aweigh


Ο Βασίλης στην κιθάρα παρέα με τον Θόδωρο στα ντραμς σχημάτισαν την δική τους μπάντα το 2008, τους προερχόμενους από την Καβάλα κι άκρως ελπιδοφόρους, Above Us The Waves, την σύνθεση των οποίων ολοκλήρωσαν λίγο καιρό αργότερα κι ύστερα από αρκετές αλλαγές με τους ταλαντούχους: Ντίνο στο μπάσο, Βαγγέλη στα φωνητικά και Γιώργο στην κιθάρα.
 
Τούτοι οι ταλαντούχοι νεαροί κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβρη μέσω της έχουσας την βάση της στην Αθήνα, Spreading Dysphoria Industries, την παρθενική full length δουλειά τους, που περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών, με τίτλο: Anchors Aweigh, η οποία πλαισιώνεται από ένα άκρως εντυπωσιακό artwork και μια καλογυαλισμένη παραγωγή.
 
Η μουσική των Above Us The Waves αποτελεί μια εξαιρετικά εκρηκτική μίξη μελωδικού death metal όπως το μάθαμε από μπάντες της Σουηδίας κυρίως και αμερικάνικης υφής hardcore, που ξεσηκώνει τα πνεύματα από τις πρώτες κιόλας νότες της, ενώ είναι πασπαλισμένη με ελαφρά και σχεδόν ανεπαίσθητα post ηχοχρώματα, που απογειώνουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Οι κιθάρες παράγουν riffs και leads σε γρήγορο τέμπο και το μπάσο σιγοντάρει φανταστικά, τόσο αυτές, όσο και τα δυναμικά ντραμς, που δεν χάνουν την καταιγιστική τους ορμή ούτε για μια στιγμή, ενώ τα φωνητικά, που άλλοτε έχουν brutal ύφη κι άλλοτε βρίθουν μελωδικότητας, ερμηνεύουν με θεατρικότητα και πάθος τους βιωματικούς στίχους του Anchors Aweigh.
 
Δεν είναι κι ότι πιο κοντινό στα ακούσματα μου τούτο το προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια άκουσμα, αλλά οφείλω να ομολογήσω, πως με συνεπήρε ο αυθορμητισμός, που διαπερνά το Anchors Aweigh, ενώ η εκτελεστική και συνθετική δεινότητα των Above Us The Waves, που βρίθουν ταλέντου και φρεσκάδας, δύσκολα θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Επενδύστε άφοβα.

Above Us The Waves: Facebook
Spreading Dysphoria Industries: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου