Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Bitchcraft


Τον Δεκέμβριο του 2011 σχηματίστηκαν οι Bitchcraft, που προέρχονται από την Πολωνία και οι οποίοι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, κυκλοφόρησαν την δεύτερη και ομώνυμη δουλειά τους, που αποτελείται από τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου τριάντα δύο λεπτών.

Η εν λόγω μπάντα αποτελείται από την Julka στην φωνή, τους Daniel και Baton στις κιθάρες, τον Sledziu στο μπάσο και τον Larva στα ντραμς, όλοι εκ των οποίων σε τούτο το πολύ καλό άκουσμα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, χαρίζοντας μας έτσι μερικές μεθυστικές doom στιγμές.

Οι πνιγμένες στο fuzz κιθάρες των Bitchcraft, σκαρώνουν riffs σε ένα τεμπέλικο doom μοτίβο, το οποίο διανθίζεται από leads και solos σε παρόμοιο ύφος, ενώ τα έντονα stoner στοιχεία της μουσικής τους, πηγάζουν από το παραμορφωμένο μπάσο, που γεμίζει εξαίσια τον ήχο τους.

Τα φωνητικά στο Bitchcraft, που ερμηνεύουν occult ιστορίες ιδωμένες μέσα από ένα οπιούχο πρίσμα, μας υπνωτίζουν με τη βαθιά κι αισθαντική τους χροιά, ενώ τα άκρως δυναμικά ντραμς, κρατούν μαεστρικά τα μπόσικα και προσφέρουν άπλετο groove στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η παραγωγή του Bitchcraft είναι πυκνή και αρκούντως βρώμικη, όμως παρόλα αυτά, όλα τα μουσικά όργανα διαθέτουν την απαραίτητη διαύγεια, ενώ η μουντή υφή της, αναδεικνύει τον τοξικό stoner χαρακτήρα του κι απογειώνει συνάμα τα παραισθησιογόνα doom αρώματα του.

Ο ήχος τούτης της ανερχόμενης μπάντας διακρίνεται για την αγάπη του στον παλιακό doom ήχο και για το φλερτ του με τα πρωτόγονα stoner ηχοτοπία, που όμως οι Bitchcraft πετυχαίνουν να ενσωματώσουν σωστά στον ήχο τους, δίνοντας μας ένα εξόχως χορταστικό heavy rock δίσκο.

Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι υπέρ του δέοντος heavy και συγχρόνως μπαρουτοκαπνισμένο, τότε το νέο πόνημα των Bitchcraft, θαρρώ πως είναι από τις καλύτερες επιλογές σας, καθώς διαθέτει την δική του προσωπικότητα, ενώ συνδυάζει παράλληλα τα κλασικά στοιχεία του heavy ήχου.

Bitchcraft: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου