Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Immoral Hazard - Convulsion


Το 2009 στην Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν οι Immoral Hazard, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Θοδωρή σε κιθάρα και φωνητικά, τον Άγγελο σε κιθάρα, τον Αλέξανδρο σε μπάσο και τον Αποστόλη σε τύμπανα.

Πρόσφατα, τούτοι οι ταλαντούχοι τύποι έκαναν διαθέσιμη για ακρόαση κι αγορά μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp, την παρθενική full length δουλειά τους, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε φυσικές κόπιες στις αρχές του ερχόμενου Μάρτη, με τίτλο Convulsion.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών και ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό του artwork, που σε βάζει για τα καλά στο ηχητικό του κλίμα, καθώς και για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που προσδίδει περίσσιο όγκο και διαύγεια στις συνθέσεις του.

Η δυναμική του Convulsion έγκειται στις εξαιρετικά δυνατές του κιθάρες, που σκαρώνουν riffs σε κλασσικό metal μοτίβο, τα οποία διανθίζουν με έντονες thrash πινελιές, καθώς και με leads και solos μελωδικά, που απογειώνουν την τραχιά κι αγριεμένη υφή των συνθέσεων του δίσκου.

Τα brutal υφής φωνητικά ταιριάζουν γάντι στο τσαμπουκαλεμένο χαρακτήρα του Convulsion, ενώ τα καταιγιστικά ντραμς, που ξεχωρίζουν για την τεχνική τους, συνθέτουν ένα άκρως στιβαρό rythm section με το μεστό μπάσο, προσδίδοντας του συγχρόνως γενναίες ποσότητες groove.

Κλασικές metal φόρμες παίρνουν σάρκα κι οστά μέσα από ένα μοντέρνο extreme πρίσμα, που ξεχειλίζει φρεσκάδα κι ηχητικό τσαμπουκά, ενώ οι ανάγλυφες thrash αναφορές σε τούτο το πολύ καλό άκουσμα, δένουν υπέροχα με τα γαλήνια σημεία του, απογειώνοντας το ηχητικό σύνολο.

Εν ολίγοις, το Convulsion, που διαθέτει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, των ανερχόμενων Immoral Hazard, αποτελεί ένα εξαιρετικό άκουσμα για τους φίλους της metal μουσικής, καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία, από τα οποία είναι φτιαγμένες οι κλασικές μπάντες του χώρου.

Immoral Hazard: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου