Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Potergeist - Swampires


Από το 2004 όποτε και με βάση την Αθήνα σχηματίστηκαν οι Potergeist δεν έχουν σταματήσει να είναι ιδιαιτέρως δραστήριοι στη ντόπια heavy σκηνή και να δουλεύουν ακατάπαυστα κι αυτό φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς, καθώς το όνομα τους γίνεται ολοένα και πιο γνωστό.
 
Αυτό οφείλεται στα εκρηκτικά lives τους, αλλά και στις εξαιρετικά δυναμικές studio δουλειές τους, στις οποίες πριν λίγους μήνες προστέθηκε η τέταρτη συνολικά και τρίτη full length κυκλοφορία τους, που φέρει τον ταιριαστό με το ηχητικό του περιεχόμενο, τίτλο-λογοπαίγνιο: Swampires.
 
Ο εν λόγω δίσκος, που συνοδεύεται από ένα εξαίσιο και με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια artwork κι από μια πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή, αποτελείται από 10 κομμάτια -δυο εκ των οποίων λειτουργούν ως intro και outro αντίστοιχα- συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.
 
Η μουσική του Swampires είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί επακριβώς, μιας και περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της heavy, της rock και της metal σκηνής, που προσέδωσαν στους αρκετά δραστήριους εσχάτως Potergeist, την εξόχως απολαυστική, μοναδική τους ηχητική ταυτότητα.
 
Το ηχητικό μοτίβο του Swampires αποτελείται από έντονες southern πινελιές κι εμπλουτίζεται από χορταστικά blues ψήγματα κι από ορμητικά sludge στοιχεία, ενώ από το εκρηκτικό dna του δεν λείπουν ούτε τα stoner ηχοχρώματα, ούτε και τα αχνά metal ηχοτοπία, που το απογειώνουν.
 
Οι κιθάρες σκαρώνουν riffs με αύρα πυρίτιδας, άλλοτε σε southern ύφος κι άλλοτε με έντονες stoner ανησυχίες, ενώ τα παθιασμένα φωνητικά στάζουν γρέζι και σπιρτάδα, πλαισιώνοντας έτσι με τον πλέον δυναμικό τρόπο, τα έχοντα metal αιχμές leads και solos, που γεννούν οι 2 κιθάρες.
 
Τα αρκετά blues στοιχεία του Swampires ξεπηδούν μέσα από το ισοπεδωτικό και στιβαρό rythm section των Potergeist, το οποίο αποτελείται από το μεστό και πνιγμένο στο fuzz μπάσο κι από καταιγιστικά ντραμς με sludge αύρα, το κάθε ένα χτύπημα των οποίων, ξεχειλίζει από groove.
 
Η πρόοδος των Potergeist καθίσταται σαφέστατη από τις πρώτες κιόλας νότες του νέου τους πονήματος, καθώς το ταλέντο τους ξεχύνεται βίαια μέσα από τις δυναμικές κι εμπνευσμένες τους μελωδίες, οι οποίες μαρτυρούν συνθετικό οίστρο, εκτελεστική αρτιότητα και heavy καύλα.
 
Οι Potergeist γουστάρουν πολύ αυτό, που με περίσσιο μεράκι κάνουν και το αποδεικνύουν μέσα από το πάθος τους για συνεχή εξέλιξη κι αδιάκοπη βελτίωση σε όλους τους τομείς και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για αυτό, από το συναρπαστικό Swampires.
 
Η απόδοση όλων των μελών τούτης της ραγδαίως ανερχόμενης μπάντας στο Swampires είναι ειλικρινά εκπληκτική, μιας και διοχετεύει την αχαλίνωτη ενέργεια της σε αυτό και την μετατρέπει με μαεστρία σε ταξίδι γεμάτο αδρεναλίνη, αλκοόλ κι αλητεία μέσα από heavy σύννεφα καπνού.
 
Αν τυχόν αμφιβάλλετε για όλα τα παραπάνω ή αν ανήκετε σε αυτούς, που σνομπάρουν την ντόπια σκηνή, τότε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Potergeist κι αποκτήστε δωρεάν το φανταστικό Swampires για να σχηματίσετε οι ίδιοι την άποψη σας για τούτο το άκουσμα.
 
Κάτι μου λέει, πως μετά την πρώτη κιόλας ακρόαση του έξοχου Swampires θα υπάρξουν πολλά κεφάλια, που θα λικνιστούν όντας ξεμυαλισμένα και θα ενδώσουν στις λάγνες ορέξεις των πολλά υποσχόμενων Potergeist κι είμαι βέβαιος, ότι άποψη σας θα είναι δικαίως η καλύτερη. Άξιοι.

Potergeist: Official Website / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου