Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

This Is Nowhere - Turn On, Tune Down, Drop D


Το 2009 σχηματίστηκαν οι ορμώμενοι από την Θεσσαλονίκη, This Is Nowhere, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν μέσω της Nasoni Records την τρίτη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, η οποία αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών.

Ο εν λόγω δίσκος, που φέρει τον σαφέστατο σε σχέση με το μουσικό του περιεχόμενο, τίτλο: Turn On, Tune Down, Drop D, πλαισιώνεται από ένα άκρως ταιριαστό με τον ήχο του artwork και διακρίνεται για την έξοχη παραγωγή του, που απογειώνει τις εμπνευσμένες συνθέσεις του.

Η εκτελεστική ικανότητα, το μουσικό ταλέντο κι ο συνθετικός οίστρος τούτης της τετραμελούς μπάντας αναδεικνύονται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο από τα πλούσια ηχητικά κομμάτια του Turn On, Tune Down, Drop D, που συνδυάζουν εξαίσια τα πιο εθιστικά ηχοτοπία της rock.

Το ψυχεδελικό πέπλο με το οποίο είναι τυλιγμένη η μουσική των This Is Nowhere ξεχωρίζει για τα noise ψήγματα και τις ανέμελες space πινελιές του, που καλύπτουν υπέροχα το desert μοτίβο τους, το οποίο απογειώνεται από την experimental προσέγγιση τους στα blues ηχοχρώματα.

Οι κιθάρες υφαίνουν λυσεργικά riffs σε τεμπέλικο ρυθμό, που άλλοτε στάζουν γαλήνη κι άλλοτε ξεχειλίζουν fuzz, ενώ τα ατίθασα solos και leads του Turn On, Tune Down, Drop D, εντείνουν το φασαριόζικο χαρακτήρα του και βοηθούν σημαντικά την αψεγάδιαστη κι αρμονική ροή του.

Το συχνά πυκνά πνιγμένο στην παραμόρφωση στο Turn On, Tune Down, Drop D, μπάσο, δεν διστάζει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν κρίνει ότι χρειάζεται, ενώ σιγοντάρει εξαίσια τα ντραμς, που προσδίδουν στο ηχητικό σύνολο γενναίες ποσότητες groove με την δυναμική τους.

Τα υπνωτικά φωνητικά στο χαμηλά κουρδισμένο Turn On, Tune Down, Drop D, ταιριάζουν υπέροχα στην εθιστική μουσική του, καθώς της προσδίδουν μια έντονη αίσθηση ραστώνης, που κολακεύει τις άκρως δυναμικές μεν, μα εξόχως νωχελικές δε, μελωδίες των This Is Nowhere.
 
Η αψεγάδιαστη εναλλαγή συναισθημάτων στο Turn On, Tune Down, Drop D, είναι απόρροια της φανταστικής μουσικής έμπνευσης των δημιουργών της, που με μαεστρία πετυχαίνουν να μπολιάσουν τις ηχητικές τους καταβολές και να μας προσφέρουν έτσι ένα psych rock διαμάντι.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος των This Is Nowhere ξεδιπλώνεται σαν ένα λουλούδι ευρισκόμενο σε φάση άνθισης μέσα από το ντεμπούτο full length τους και διανθίζει τα ακούσματα μας με γαλήνια noise ηχοτοπία, μεθυστικά desert ηχοχρώματα και blues μαγεία.

Εν ολίγοις, οι ανερχόμενοι This Is Nowhere, που εδώ και χρόνια ξεχωρίζουν στην underground ντόπια σκηνή, κυκλοφόρησαν έναν εκπληκτικό από όλες τις απόψεις δίσκο, που θαρρώ, πως θα κλέψει καρδιές με την απαράμιλλη ομορφιά του. Turn On, Tune Down, Drop D, απολαύστε.

This Is Nowhere: Bandcamp / Facebook
Nasoni Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου