Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Bong Breaker - Mountain


Δύο χρόνια πέρασαν από την δημιουργία των Ολλανδών, Bong Breaker και η στιγμή για το πρώτο και ίσως τελευταίο full length άλμπουμ τους έφτασε πριν λίγες ημέρες, καθώς τούτο το εξαιρετικά δυναμικό και ταλαντούχο ντουέτο μουσικών, κυκλοφόρησε το θηριώδες Mountain.

Ο εν λόγω δίσκος, που πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με την δυναμική μουσική του, artwork, αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 53 λεπτών και διακρίνεται για την πάρα πολύ καλή παραγωγή του, που απογειώνει την ογκώδη υπόσταση του, δίχως να την παραμορφώνει.

Η κιθάρα υφαίνει τερατώδους αναστήματος riffs σε doom ύφος, αλλά με μπόλικες stoner πινελιές και πλέκει εθιστικά leads, που καρφώνονται στο μυαλό, ενώ τα ως επί τω πλείστο καθαρά φωνητικά, ταιριάζουν άψογα στην υπέρ του δέοντος heavy μουσική φιλοσοφία του Mountain.

Το φέρον γενναίες ποσότητες fuzz στην ραχοκοκαλιά του, μπάσο, συνθέτει μαζί με τα εξόχως δυναμικά ντραμς ένα απίστευτα δυνατό rythm section, το οποίο προσδίδει στον πυκνό ήχο των ορμητικών Bong Breaker, μια εξόχως κολακευτική για αυτόν, παραδοσιακή doom αισθητική.

Η μουσική του χορταστικού κι άκρως απολαυστικού Mountain στηρίζεται σε παραδοσιακά doom θεμέλια, τα οποία οι Bong Breaker έχουν ενισχύσει με έντονα stoner στοιχεία, αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα καλά κρυμμένα κι αρκούντως δυναμικά, sludge ψήγματα τους.

Ο πλούσιος ήχος των Bong Breaker αποτελεί εξαιρετική συντροφιά για τους λάτρεις, τόσο του κλασικού heavy ήχου, όσο και του πιο σύγχρονου, καθώς οι στιβαρές τους συνθέσεις περιέχουν τα πιο ζηλευτά στοιχεία από όλες τις εκφάνσεις της heavy μουσικής και τα συνδυάζουν άψογα.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο το μέλλον των Bong Breaker, μιας και προς το παρόν βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, πως ο ντεμπούτο δίσκος τους, Mountain, είναι το πιο heavy άλμπουμ, που κυκλοφόρησε επίσημα μες το 2014 ως τώρα. Επενδύστε άφοβα.

Bong Breaker: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου