Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Automaton - Echoes Of Mount Ida


Το 2011 σχηματίστηκαν οι προερχόμενοι από την Αθήνα κι εξόχως ταλαντούχοι Automaton, οι οποίοι κυκλοφόρησαν κάπου προς τα τέλη του περασμένου έτους την παρθενική τους δουλειά, ένα αρκούντως heavy κι άκρως χορταστικό ep, που φέρει τον τίτλο: Echoes Of Mount Ida.

Το εν λόγω εκρηκτικό άκουσμα αποτελείται από 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 32 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με το ηχητικό του περιεχόμενο artwork, ενώ αρκετά καλή, αν και λίγο άνιση, είναι η παραγωγή, που ωθεί το Echoes Of Mount Ida με την ογκώδη δυναμική της.

Οι συνθέσεις των Automaton μας παρουσιάζουν ένα συμπαγές μείγμα από ψυχεδελικά doom ηχοχρώματα κι από έντονα drone ηχοτοπία, που ντύνουν υπέροχα τα μπόλικα sludge ψήγματα με τα οποία διανθίζουν τις υπέρ του δέοντος heavy κι ευωδιάζουσες πυρίτιδα μελωδίες τους.

Τα ορμητικά riffs από τις κιθάρες παρασύρουν τα πάντα στο μανιασμένο τους διάβα και δίνουν ένα μιλιταριστικό τόνο στα κομμάτια του Echoes Of Mount Ida, ενώ μεθυστική είναι η αύρα γαλήνης, που διαπερνά τα αρμονικά και βαπτισμένα στη rock ψυχεδέλεια leads και solos τους.

Τα αγριεμένα φωνητικά εντείνουν το μαχητικό πνεύμα, που διακατέχει το Echoes Of Mount Ida, με το απύθμενο γρέζι τους, ενώ το μεστό μπάσο και τα δυναμικά ντραμς, συνθέτουν ένα στιβαρό με progressive αναφορές rythm section, που ξεχειλίζει fuzz και στάζει groove σε κάθε του νότα.

Οι επιθετικές αρμονίες των Automaton διακρίνονται σε στιγμές από μερικές άκρως κολακευτικές για αυτές tribal αναφορές, που προσφέρουν μια τελετουργική αίσθηση στα λιγοστά, μα εξόχως έντονα ξεσπάσματα του αργόσυρτου, ως επί το πλείστο, ρυθμού του Echoes Of Mount Ida.

Το ανάγλυφο ψυχεδελικό doom υπόβαθρο των πολλά υποσχόμενων Automaton κυριαρχεί στο παρθενικό τους πόνημα κι αποτελεί την σταθερή βάση, που πάνω της ξεδιπλώνουν μαεστρικά, τα μακροσκελή κι εθιστικά drones τους, τα οποία εντείνουν τις σαρωτικές sludge εκρήξεις τους.

Το ντεμπούτο των ανερχόμενων Automaton είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για τη καθιέρωση τους στον ευρύτερο heavy χώρο, διότι το εκπληκτικό Echoes Of Mount Ida συνδυάζει άψογα υπό την προσωπική ηχητική τους σφραγίδα, τις πιο όμορφες heavy μελωδίες. Σχεδόν τέλειο.

Automaton: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου