Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Australasia - Vertebra


Το 2012 στην Ιταλία σχηματίστηκαν οι Australasia, που απαρτίζονται από δύο πολυπράγμωνες μουσικούς και οι οποίοι κυκλοφόρησαν στα τέλη του περασμένου Φθινοπώρου την πρώτη full length, μα δεύτερη συνολικά δουλειά τους μέσω της βέλγικης Immortal Frost Productions.

Ο εν λόγω δίσκος φέρει τον τίτλο: Vertebra κι αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών, ενώ στην δημιουργία του, εκτός των δύο μελών των Australasia φυσικά, συνέβαλαν σημαντικά και αρκετοί guest μουσικοί, που προσέδωσαν στον post ήχο του, έξτρα ποικιλία.

Το έντονο ambient πλαίσιο μες από το οποίο ξεδιπλώνεται ο post χαρακτήρας των Australasia οφείλεται στη μεγάλη χρήση των πλήκτρων, ενώ οι δυναμικές κιθάρες προσφέρουν μια σκοτεινή πλευρά στην ονειρική υπόσταση του Vertebra με τα αχνά black αισθητικής ξεσπάσματα τους.

Τα ακουστικά περάσματα συμπληρώνονται υπέροχα από το ξυλόφωνο και δημιουργούν μια αύρα γαλήνης εξόχως γοητευτική για το Vertebra, το οποίο περιορίζει το μπάσο σε δεύτερο ρόλο, ενώ δίνει στα ντραμς μεγαλύτερη ευκαιρία κινήσεων, που φτάνει στα όρια των blast beats.

Το σχεδόν αόρατο πέπλο vintage ηλεκτρονικών ήχων, που καλύπτει το Vertebra αποτελεί την καλύτερη συνοδεία για τα μαγευτικά γυναικεία φωνητικά, που κλέβουν την παράσταση, την οποία όμως μοιράζονται με την αψεγάδιαστη παραγωγή, που πραγματικά το απογειώνει.

Post ηχοτοπία χρωματίζονται με αχνές black πινελιές και δημιουργούν έναν αιθέριο shoegaze μουσικό καμβά, πάνω στον οποίο οι Austalasia δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά στοιχεία και trip hop ψήγματα, δημιουργώντας έτσι ένα απολαυστικό κι αέρινο extreme υβρίδιο.

Δεν μας προσφέρουν κάτι το εξαιρετικά καινούριο οι Australasia, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το παρθενικό full length άλμπουμ τους είναι ένα από τα καλύτερα στο είδος του, που άκουσα τον τελευταίο καιρό και γι' αυτό σας προτείνω ανεπιφύλακτα το αιθέριο κι εθιστικό Vertebra.

Australasia: Official Website
Immortal Frost Productions: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου