Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

71TONMAN


Το 2011 στην Πολωνία σχηματίστηκαν οι 71TONMAN, που κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους κάπου προς τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, επιχειρώντας έτσι ένα ιδιαιτέρως δυναμικό, κρίνοντας από τις συνθέσεις τους και μόνο, μπάσιμο στα heavy δρώμενα.
 
Τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, που απαρτίζεται από 5 ταλαντούχους μουσικούς, έγραψε έναν εξόχως heavy δίσκο, που διακρίνεται εκτός όλων των άλλων από την υπέρβαρη κι ογκώδη παραγωγή του, η οποία γιγαντώνει τις ήδη θηριώδους εκτοπίσματος συνθέσεις του 71TONMAN.
 
Το εν λόγω τερατώδες άλμπουμ, που αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών, μας παρουσιάζει ένα χορταστικό μείγμα doom ολέθρου, sludge σαγήνης και stoner ψυχεδέλειας, που καθιστά τους 71TONMAN ως ένα από τα πλέον βαριά, heavy συγκροτήματα.
 
Τα riffs από τις δύο κιθάρες έχουν τεράστιο εκτόπισμα και σέρνονται σε ένα αργό doom ύφος, το οποίο αποκτά sludge μορφή από τα κατακλυσμιαία ντραμς και από το γεμάτο fuzz μπάσο των 71TONMAN, ενώ τα ψυχεδελικά stoner στοιχεία τους, οφείλουν πολλά στο γενναίο feedback.
 
Τα γυναικεία brutal φωνητικά εναλλάσσονται υπέροχα με διάφορα samples και βοηθούν έτσι την ροή του 71TONMAN σημαντικά, ενώ αποδίδουν με μπόλικη θεατρικότητα και περίσσιο πάθος τους γεμάτους απόκοσμη φαντασία στίχους, που μιλούν για έναν κόσμο όχι και τόσο ειδυλλιακό.
 
Το ανίερο doom υπόβαθρο των 71TONMAN πλαισιώνεται από καταχθόνια stoner ηχοχρώματα, τα οποία αναδεικνύουν υπέροχα τα λασπωμένα κι ανάγλυφα sludge ηχοτοπία τους, ενώ τα αργά jams τους, προσδίδουν γενναίες δόσεις σκοτεινής ψυχεδέλειας στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Αυτό όμως, που ξεχωρίζει τους 71TONMAN από τις υπόλοιπες παρεμφερείς ηχητικά μπάντες θαρρώ, πως είναι η punk προσέγγιση τους στον heavy ήχο, καθώς η τεχνοτροπία τους έχει μια εξόχως απολαυστική rock υφή, που προσδίδει οργανικό τόνο στην αβυσσαλέα μουσική τους.  
 
Εν ολίγοις, τούτο το απολύτως diy άλμπουμ, που αποτελείται από τα πιο βαριά υλικά του heavy ήχου, θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των ακραίων heavy ακουσμάτων και θαρρώ, πως θα δώσει στους 71TONMAN την απαραίτητη ώθηση για να ξεχωρίσουν, μιας και το αξίζουν. Επικά heavy.

71TONMAN: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου