Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Disenchanter - On Through Portals


Το 2011 σχηματίστηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον οι πολλά υποσχόμενοι Disenchanter, που απαρτίζονται από τρεις ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα έχουν σε φωνητικά και κιθάρα τη Sabine Stangenberg, στο μπάσο τον Joey DeMartini και στα ντραμς τον Jay Erbe.

Τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μουσική παρέα από τις Η.Π.Α. κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς την δεύτερη δουλειά της, On Through Portals, η οποία όπως και το περσινό ντεμπούτο τους, έχει την μορφή ep, ενώ τούτο το άκουσμα περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 32 λεπτών.

Η παραγωγή του εν λόγω ep, στέκεται σε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο ηχητικό βάθος και την διαύγεια κι απογειώνει έτσι τις συνθέσεις των Disenchanter, που μας βάζουν για τα καλά στο στοιχειωμένο doom κλίμα τους, με τους στίχους και το artwork του On Through Portals.

Ιστορίες για αιώνια ταξίδια στο σκοτάδι από εγκλωβισμένες ψυχές βγαίνουν από την στεντόρεια και συνάμα μαγευτική θηλυκή φωνή, ενώ η κιθάρα δίνει ώθηση στις χορταστικές συνθέσεις του On Through Portals με τα φέροντα έντονα stoner ηχοχρώματα leads και τα δυναμικά riffs της.

Το μπάσο διανθίζει με γενναίες ποσότητες fuzz τον πυκνό ήχο των ανερχόμενων Disenchanter και συγχρόνως σιγοντάρει τα στιβαρά ντραμς, τα οποία στολίζουν με αχαλίνωτο groove το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, που αποτελεί ένα σφιχτό κράμα proto doom και αγνής rock ψυχεδέλειας.

Χαμένες αιωνίως στην απόκοσμη occult διάσταση των Disenchanter, μελωδίες, στροβιλίζονται σαν υπνωτισμένα πλάσματα μέσα σε μια εθιστική doom δίνη, η κινητήριος δύναμη της οποίας, έρχεται από τα βάθη του stoner ήχου και καταλήγει στις ψυχεδελικές αιχμές blues ηχοτοπίων.

Ο αρκούντως ογκώδης και βαθύς ήχος των Disenchanter, έχω την εντύπωση ότι θα συνεπάρει με την heavy ορμή του όσους κι όσες το προτιμήσουν, καθώς το On Through Portals, το οποίο διατίθεται προς download από το bandcamp τους, είναι σχεδόν εθιστικό κι εξόχως απολαυστικό.

Disenchanter: Official Website / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου