Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Kamchatka - The Search Goes On


Το 2001 σχηματίστηκαν οι φοβεροί Kamchatka, που κατάγονται από την Σουηδία και οι οποίοι κυκλοφορούν τούτες τις μέρες την πέμπτη full lentgh δουλειά τους, The Search Goes On, που αποτελείται από 10 εκπληκτικά κομμάτια, των οποίων η συνολική διάρκεια αγγίζει τα 42 λεπτά.
 
Το νέο πόνημα των Kamchatka ήρθε εν μέσω μιας σημαντικής αποχώρησης από τη σύνθεση τους, αλλά αυτό μάλλον λειτούργησε θετικά για την μουσική τους, καθώς καλύφθηκε εσωτερικά το κενό, δίνοντας παράλληλα μια έξτρα σπιρτάδα στο ήδη εκρηκτικό, The Search Goes On.
 
Ο Thomas Andersson κάνει καταπληκτική δουλειά στα φωνητικά, με τα οποία προσδίδει μπόλικο συναίσθημα και πάθος στο The Search Goes On, ενώ δείχνει πιο απελευθερωμένος στην κιθάρα, καθώς δημιουργεί δυναμικά riffs κι αισθαντικά solos, που κλέβουν την παράσταση.
 
Η αψεγάδιαστη παραγωγή είναι η πρέπουσα για τις συνθέσεις των Kamchatka σε τούτο το τρομερό άκουσμα, καθώς τους προσδίδει την απαραίτητη ενέργεια για να εκτοξευθούν, ενώ και η απόδοση της μπάντας αξίζει ειδικής μνείας, μιας κι αυτή ευθύνεται για την μουσικότητα του.
 
Ο Tobias Strandvik δίνει ρυθμό και προσθέτει άφθονο groove στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο απογειώνεται από το σπινθηροβόλο μπάσο του Per Wiberg, που το ανέλαβε μετά το κενό, που δημιουργήθηκε εκεί, ενώ βοήθησε σημαντικά με τα πλήκτρα και με τα φωνητικά του.
 
Το fuzz ξεχειλίζει στο The Search Goes On, το οποίο στηρίζεται στα blues και στο heavy rock, ενώ τα λιγοστά stoner ψήγματα του, καθιστούν τις πλημμυρισμένες από αδρεναλίνη συνθέσεις του, άκρως απολαυστικές για όσες κι όσους γουστάρουν retro στοιχεία στην rock μουσική τους.
 
Το χορταστικό The Search Goes On θαρρώ, πως αποτελεί την καλύτερη και πιο πλούσια μουσικά δουλειά των πολύ ταλαντούχων Kamchatka και είμαι σίγουρος, πως θα το λατρέψουν, τόσο οι λάτρεις των blues, όσο κι οι λάτρεις της heavy σκηνής και του rock ήχου γενικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου