Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Major Kong - Doom Machine


Από τις στάχτες των Fifty Foot Woman σχηματίστηκαν προς τα τέλη του 2010 οι Major Kong, που κατάγονται από την Πολωνία και οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες την τέταρτη συνολικά, μα δεύτερη full length δουλειά τους, που φέρει τον απολύτως αντιπροσωπευτικό σε σχέση με το υπέρ του δέοντος heavy μουσικό της περιεχόμενο, τίτλο: Doom Machine.

Το εν λόγω άλμπουμ αποτελείται από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών και ξεχωρίζει για την εκλεκτή του παραγωγή, που επιτρέπει σε όλα τα μουσικά όργανα να ακουστούν σωστά κι αρκούντως καθαρά, καθώς προσφέρει διαύγεια στις νέες συνθέσεις των Major Kong, δίχως όμως να τους στερεί την live κι αρχέγονη αίσθηση, που τις διαπερνά.

Ο μεγαλειώδης ηχητικός χαρακτήρας του Doom Machine πλαισιώνεται από ένα εξίσου εντυπωσιακό με τις συνθέσεις του artwork, το οποίο εντείνει την έντονη αύρα ψυχεδέλειας, που διαπερνά την τερατώδους εκτοπίσματος υπόσταση τους σε όλη του τη διάρκεια, ενώ αναδεικνύει με εύγλωττο τρόπο, τόσο τα sludge ψήγματα τους, όσο και την ωμή doom ραχοκοκαλιά τους.

Η κιθάρα ελίσσεται σε fuzz βάλτους και δημιουργεί εθιστικά riffs με περίσσια μαεστρία, τα οποία διανθίζει με psych υφής solos και leads, που φέρουν στον εύθραυστο κορμό τους μια αχνή metal αισθητική, που κολακεύει το σφιχτό rythm section, το οποίο αποτελείται από το ογκώδες μπάσο, που ντύνει με το ατίθασο γουργουρητό του, τα κατακλυσμιαία χτυπήματα των μεστών ντραμς.

Το θηριώδες ηχητικό ανάστημα των Major Kong διακρίνεται από το αχαλίνωτο groove του κι από την παραμόρφωση, που πηγάζει από τα έγχορδα του, ενώ η απουσία φωνητικών λειτουργεί πολύ καλά για αυτούς κι εξαιρετικά για την ροή του Doom Machine, η οποία είναι εφάμιλλη με τα νερά, που τρέχουν μανιωδώς κι ασταμάτητα προς το τέλος του καταρράκτη.

Ο εκκωφαντικός τρόπος με τον οποίο οι Major Kong προσεγγίζουν την doom μουσική έχει ως αποτέλεσμα οι εμπνευσμένες τους συνθέσεις, που μοιάζουν να προέρχονται από τα έγκατα του proto doom ήχου, να αποτελούν ένα χορταστικό heavy μείγμα, που περιέχει γενναίες ποσότητες stoner ηχοχρωμάτων και sludge πινελιές, που απογειώνουν το εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους.

Δεν γνωρίζω τον λόγο, που οι Major Kong δεν είναι ευρύτερα γνωστοί παρά μόνο ξεχωρίζουν στον underground χώρο, αλλά κάτι μου λέει, πως το εκπληκτικό Doom Machine θα τους δώσει την αναγνώριση, που αξίζουν, καθώς αποτελεί ένα άκουσμα, που οι heavy συνθέσεις του, έχουν για προορισμό την doom ουτοπία. Γυρίστε το κλειδί στη μηχανή κι απολαύστε το ταξίδι.

Major Kong: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου