Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Loath - Total Peace


Δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν έναν χρόνο ζωής οι απαρτιζόμενοι από τέσσερις μουσικούς και Φινλανδοί Loath, οι οποίοι κυκλοφορούν τούτες τις μέρες την πρώτη τους δουλειά μέσω της Inverse Records, που έχει την μορφή full length άλμπουμ και φέρει τον τίτλο: Total Peace.

Ο εν λόγω δίσκος, όσον αφορά την μουσική του έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον τίτλο του, καθώς είναι κάθε άλλο παρά ειρηνική, μιας κι ο ήχος του, όπως αποτυπώνεται στα 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 32 λεπτών, που τον αποτελούν, αποτελεί ένα εκρηκτικό extreme μείγμα.

Το βδελυρό κι απόκοσμο doom μοτίβο των Loath ξεδιπλώνεται άλλοτε με νωχελικούς sludge ρυθμούς κι άλλοτε με grind ξεσπάσματα, που σέρνονται πάνω σε έναν οργισμένο ηχητικό καμβά από hardcore ηχοχρώματα κι από αιματοβαμμένα crust ηχοτοπία με αιχμηρά death ψήγματα.

Τα riffs από τις δυο κιθάρες ορίζουν το τέμπο του Total Peace, που άλλοτε είναι αργόσυρτο και σε doom ύφος κι άλλοτε ξεχύνεται σαν χείμαρρος με την grind υπόσταση του, ενώ τα φωνητικά είναι πάντα σε brutal ύφος, εντείνοντας έτσι την αποπνικτική και σχεδόν death ατμόσφαιρα του.

Το μεστό μπάσο των Loath σιγοντάρει επιτυχώς, τόσο τις μανιασμένες τους κιθάρες, όσο και τα καταιγιστικά τους ντραμς, τα οποία ξεφεύγουν σε blast beats σημεία μέσα στην ορμητική black τεχνοτροπία τους, ενώ τα διάφορα samples ενισχύουν την αψεγάδιαστη ροή του Total Peace.

Η παραγωγή του δίσκου είναι πυκνή κι αρκούντως δυναμική, ενώ συγχρόνως προσδίδει στο έχον μια υπόγεια αύρα παράνοιας, τελικό ηχητικό σύνολο, την τέλεια ισορροπία μεταξύ βρωμιάς και διαύγειας, μιας κι όλα τα μουσικά όργανα ακούγονται καθαρά, παρά την πνιχτή υφή της.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό ηχητικό μακελειό, που όμως οι Loath πετυχαίνουν να μας το δώσουν μέσα από ένα άρτιο συνθετικά πρίσμα, καθιστώντας έτσι το ντεμπούτο τους, Total Peace, ως ένα από τα καλύτερα ακραία heavy ακούσματα της χρονιάς.

Loath: Facebook
Inverse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου