Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Slomatics - Estron


Από την Βόρεια Ιρλανδία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη του Μπέλφαστ προέρχονται οι σχηματισμένοι το 2004 κι εξαιρετικά ταλαντούχοι Slomatics, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν την τέταρτη full length δουλειά τους, που φέρει τον αινιγματικό τίτλο: Estron.

Η ερμηνεία του τίτλου σε συνδυασμό με το φανταστικό artwork του εν λόγω δίσκου, μας βάζει για τα καλά στο ηχητικό του κλίμα, ενώ η πολύ καλή παραγωγή του Estron, προσφέρει στις νέες συνθέσεις των Slomatics διαύγεια και βάθος, αναδεικνύοντας έτσι, την heavy δυναμική τους.

Το space στοιχείο κυριαρχεί στο Estron, μιας κι εκτός από το οπτικό του κομμάτι, το συναντάμε και στους στίχους του, αλλά και στην μουσική του, η οποία περιέχει κάμποσους νεωτερισμούς, όσον αφορά αυτά, που οι ίδιοι οι Slomatics μας είχαν δείξει με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Οι δυο κιθάρες των Slomatics παραμένουν υπέρ του δέοντος heavy και συνεχίζουν να γεννούν μεγαλειώδη riffs σε πρωτόγονο doom ύφος, καθώς και βαλτώδη solos, που φέρουν μεθυστικές sludge πινελιές στην ραχοκοκαλιά τους, η οποία αναδίδει δηλητηριώδεις stoner αναθυμιάσεις.

Η μεγάλη αλλαγή στην μουσική των Slomatics έγκειται στα φωνητικά, που είναι πιο καθαρά από ποτέ και προσφέρουν μια αγωνιώδη αίσθηση στο Estron, ενώ το πιάνο και η εκτεταμένη χρήση πλήκτρων, αποτελούν ακόμη ένα άκρως ενδιαφέρον νέο στοιχείο στον ήχο της μπάντας.

Τα σεισμικά ντραμς εντείνουν το groove, που ξεπηδά από τις γεμάτες fuzz κιθάρες και ντύνουν υπέροχα τις θηριώδεις συνθέσεις του Estron, οι οποίες διακρίνονται από μια αιθέρια κι εξόχως σαγηνευτική space αύρα, που καθιστά το έσχατο χρονικά πόνημα των Slomatics, καθηλωτικό.

Ο ανίερος κι εκκωφαντικός doom χαρακτήρας των Slomatics ξεδιπλώνεται μέσα από ένα αχνό prog πρίσμα, το οποίο είναι απόρροια των ανάγλυφων space ηχοχρωμάτων τους, ενώ τα έντονα sludge ηχοτοπία τους, κολακεύονται από τα δυνατά 70's αρώματα, που κατακλύζουν το Estron.

Δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος space sludge, αλλά θαρρώ, πως ταιριάζει γάντι στο Estron, καθώς περιγράφει με μαεστρία το απολαυστικό μουσικό περιεχόμενο του, ενώ συνοψίζει άψογα την αναζήτηση νέων ηχητικών διαδρόμων στο εξώτερο heavy σύμπαν από τους Slomatics.

Εν κατακλείδι, το σημαντικό είναι ότι οι Slomatics φαίνονται να βρίσκονται στην καλύτερη φάση της πορείας τους στα δαιδαλώδη heavy σοκάκια, καθώς το συναρπαστικό Estron θαρρώ, πως είναι η πιο μεστή και χορταστική δουλειά τους ως τώρα κι έτσι σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου