Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Delayhead - Vol. 80%


Το 2010 στο Πόρι της Φινλανδίας σχηματίστηκαν οι τετραμελής Delayhead, που κυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες μέσω της Inverse Records την δεύτερη κι εξίσου εκρηκτική με το ντεμπούτο τους, δουλειά, που έχει την μορφή full length και η οποία φέρει τον τίτλο: Vol. 80%.
 
Η παραγωγή του δίσκου είναι ιδιαιτέρως δυναμική και προσφέρει μια έξτρα σπιρτάδα στα ήδη εξόχως σπιρτόζικα κομμάτια των Delayhead, ενώ το artwork του Vol. 80%, που μας βάζει για τα καλά στο ηχητικό του κλίμα, κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με τον προηγούμενο δίσκο τους.
 
Ο ηχητικός χαρακτήρας των Delayhead είναι ξεκάθαρα metal, αν και θαρρώ, πως δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά σε ποιο παρακλάδι της ταιριάζει καλύτερα, καθώς τα μελωδικά στοιχεία του Vol. 80% βρίσκονται σε τέλεια αναλογία και πλήρη αρμονία με το σκληρό μουσικό τους μοτίβο.
 
Τα δυναμικά ντραμς συνεργάζονται άψογα με το μεστό μπάσο και δημιουργούν ένα υπέρ του δέοντος groovy πέπλο, μέσα στο οποίο οι Delayhead υφαίνουν με δεξιοτεχνία, άλλοτε αιχμηρά riffs κι άλλοτε γαλήνια leads και λυσσαλέα solos, αμφότερα βαπτισμένα σε κλασσικά metal νερά.
 
Τα αγριεμένα φωνητικά απορρέουν πάθος και με σύμμαχο το γρέζι τους αποδίδουν εξίσου καλά στα ήρεμα και στα δυνατά σημεία των κομματιών του Vol. 80%, το οποίο αποτελεί έναν εξόχως χορταστικό δίσκο, καθώς αποτελείται από 13 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 54 λεπτών.
 
Εν ολίγοις, αν ψάχνετε για κάτι αρκούντως heavy κι άκρως δυναμικό και δεν σας χαλάει η metal αισθητική, τότε το Vol. 80% από τους ανερχόμενους Delayhead είναι μια εξαιρετική επιλογή για σας, καθώς οι στιβαρές κι όμορφες συνθέσεις τους, ξεχειλίζουν συναίσθημα κι ενέργεια. Δυνατό.

Delayhead: Facebook
Inverse Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου