Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

I Am No Hero - Underwater Cities


Το 2010 στην Αθήνα σχηματίστηκαν οι ταλαντούχοι I Am No Hero, που στις αρχές του έτους κυκλοφόρησαν την δεύτερη full length δουλειά τους, η οποία αποτελείται από πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 41 λεπτών και φέρει τον αινιγματικό τίτλο: Underwater Cities.

Η παραγωγή του εν λόγω δίσκου προσφέρει διαύγεια στις συνθέσεις του και αναδεικνύει σωστά τα κομμάτια του, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το πολύ όμορφο artwork του Underwater Cities, το οποίο πλαισιώνει υπέροχα το μελαγχολικό, μα συνάμα και φωτεινό, μουσικό του περιεχόμενο.

Ο μυστηριώδης και πλούσιος μουσικός κόσμος των I Am No Hero αποτελείται από έντονα post rock χρώματα κι αποπνέει μια κινηματογραφική αύρα, που ταιριάζει με τις noise ανησυχίες τους κι αναδεικνύει τα σχεδόν ανεπαίσθητα progressive ψήγματα, που διανθίζουν τις μελωδίες τους.

Τα φωνητικά προσδίδουν instrumental υπόσταση στο Underwater Cities, μιας κι απουσιάζουν από αυτό, καθιστώντας έτσι ακόμη πιο αρμονική την ήδη γαλήνια ροή του, που είναι απόρροια των μεστών συνθέσεων των ευρισκόμενων σε συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο, I Am No Hero.

Οι κιθάρες ξεχωρίζουν από μια νοσταλγική αισθητική, αν και σε αρκετές στιγμές του εξαιρετικού Underwater Cities ορθώνουν το ανάστημα τους κι αποπνέουν μια άκρως ελπιδοφόρα ηχητική αύρα, που έρχεται σε αντιδιαστολή με την σαγηνευτική κι έμφυτη μελαγχολία, που τις διακρίνει.

Το ισχνό σε μέγεθος, μα εξόχως δυναμικό μπάσο, συντροφεύει πιστά, τόσο τις κιθάρες, όσο και τα αρκούντως δυνατά ντραμς, τα οποία κρατούν με μαεστρία και με περίσσια τεχνική τα ηχητικά μπόσικα του Underwater Cities, που εκτός των άλλων, ξεχωρίζει και για την οργανική υφή του.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική από όλες τις απόψεις κυκλοφορία, το οποίο αποτελεί ένα πολύ καλά κρυμμένο διαμάντι της ελληνικής rock σκηνής κι ελπίζω να δώσει στους I Am No Hero την ανάλογη προσοχή, διότι το Underwater Cities αξίζει πολλών επαίνων. Εύγε.

I Am No Hero: Facebook / Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου