Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Solar Halos


Κάπου μες το 2012 σχηματίστηκαν οι προερχόμενοι από την Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Solar Halos, οι οποίοι απαρτίζονται από τους εξαιρετικά ταλαντούχους John Crouch σε ντραμς / φωνητικά, Eddie Sanchez σε μπάσο / φωνητικά και τη Nora Rogers σε φωνή και κιθάρα. Τούτη η πολλά υποσχόμενη μπάντα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 του τρέχοντος μήνα τη ντεμπούτο κι ομώνυμη δουλειά της μέσω της βρετανικής Devouter Records.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών και διακρίνεται εκτός όλων των άλλων και για την πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή του, που απογειώνει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς του προσδίδει την απαραίτητη διαύγεια και τον απαιτούμενο όγκο, ενώ διανθίζει τις συνθέσεις του εξόχως εντυπωσιακού Solar Halos με μια live κι οργανική αύρα, προσφέροντας έτσι έξτρα βάθος στην ήδη πυκνή, μα κι αέρινη συνάμα, ατμόσφαιρα του.

Σε doom ρυθμούς καλπάζουν τα δαιμονιώδη ντραμς, τα οποία ξεφεύγουν και σε αχνά sludge μονοπάτια με την βοήθεια του μεστού μπάσου, που στολίζει το συναρπαστικό Solar Halos με blues νότες, ενώ το θηριώδες rythm section σε stoner μοτίβο, που τα δυο τους απαρτίζουν, την αινιγματική κιθάρα στηρίζει υποδειγματικά, καθώς πλαισιώνει υπέροχα τα βαπτισμένα σε post rock ηχοτοπία leads και solos της και τα εμποτισμένα με americana άκρως ψυχεδελικά της riffs.

Η φωνή λειτουργεί σαν ένα ακόμη μουσικό όργανο στο Solar Halos, καθώς η μελαγχολική και γεμάτη ζεστασιά χροιά της, που στάζει αγνότητα και νοσταλγία, διανθίζει με πλούσια μα συνάμα ξεθωριασμένα ηχοχρώματα γεμάτα συναισθηματική ένταση τις συνθέσεις του δίσκου, ενώ και τα δεύτερα φωνητικά, που έχουν ανδρική υπόσταση, συμβάλουν σημαντικά στο αρκούντως heavy τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, μιας και προσφέρουν σε αυτό την πάντα απαραίτητη, θεατρικότητα.

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στον ευρύτερο heavy ήχο με την παρθενική δουλειά των ανερχόμενων Solar Halos, καθώς τούτη η νέα μπάντα, που όμως αποτελείται από τρεις μουσικούς με χρόνια εμπειρίας στο σανίδι, υφαίνει σαγηνευτικές heavy μελωδίες, συνδυάζοντας κάποια φαινομενικά μη ταιριαστά μεταξύ τους ηχοχρώματα τόσο καλά, που ως αποτέλεσμα έχει ο πρώτος δίσκος τους να διακατέχεται από ένα σχεδόν δηλητηριώδες κι άκρως μεθυστικό άρωμα, που καθηλώνει.

Εάν λοιπόν ψάχνετε για ένα αρκούντως heavy άκουσμα, που ξεχειλίζει φρεσκάδα και συνδυάζει βασανιστικά όμορφες νότες με οργανικό ήχο και μπόλικη μαεστρία, τότε ο επερχόμενος δίσκος των άκρως ελπιδοφόρων Solar Halos είναι η καλύτερη επιλογή, μιας κι οι απαράμιλλου κάλλους συνθέσεις του, σίγουρα θα σας μαγέψουν με την ηχητική τους γοητεία. Το 2014 έφτασε με τους καλύτερους μουσικούς οιωνούς και το Solar Halos αναστατώνει με την βάναυση σαγήνη του.

Solar Halos: Official Website / Facebook
Devouter Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου