Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Allochiria - Omonoia


Μια πενταετία ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Αθηναίοι με όνομα έναν ιατρικό όρο, Allochiria, που απαρτίζονται από την Ειρήνη στα φωνητικά, τον Θοδωρή στο μπάσο, τον Ηλία στα ντραμς και τους Σταύρο και Γιάννη στις κιθάρες, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τις πρώτες κιόλας μέρες του τρέχοντος έτους την παρθενική full length δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο: Omonoia.

Ο εν λόγω δίσκος, που αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών, διατίθεται από το bandcamp της μπάντας, τόσο σε digital, όσο και σε μορφή cd και πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό artwork, αλλά κι από αιχμηρούς και γεμάτους ρεαλισμό και πόνο στίχους, που συνοδεύουν υπέροχα το άλλοτε καταιγιστικό κι άλλοτε γαλήνιο μουσικό του μοτίβο.

Οι κιθάρες υφαίνουν οπιούχες μελωδίες σε post μοτίβο με μια υφέρπουσα αίσθηση απειλής στη ραχοκοκαλιά τους και πλέκουν ορμητικά riffs βαπτισμένες σε όξινες λασπουριές σε sludge ύφος, ενώ το μεστό μπάσο κρατάει με μαεστρία τα ηχητικά μπόσικα του Omonoia, καθώς αυτό οδηγεί σε πολλές στιγμές τις συνθέσεις του δίσκου σε δαιδαλώδη κι απόκοσμα μουσικά μονοπάτια.

Τα ντραμς ενισχύουν την δυναμική του δίσκου με το αχαλίνωτο groove τους και την καταιγιστική τους στωικότητα, ενώ τα διάσπαρτα samples φωνητικών βοηθούν την εξαιρετική ροή του Omonoia και συμπληρώνουν υπέροχα, τόσο τα αποπνέοντα παράνοια ψιθυριστά, όσο και τα παθιασμένα ουρλιαχτά, που μαρτυρούν πόνο κι οργή μέσα από την πνιχτή τους υπόσταση.

Οι συνθέσεις του υποφαινόμενου τρομερού ακούσματος μοιάζουν βγαλμένες μέσα από τα δεινά της ζωής και ουχί καμωμένες για να περιγράψουν αυτά κι αυτό αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την ψυχεδέλεια των εκρηκτικών sludge συνθέσεων της μπάντας, η οποία με περίσσια ειλικρίνεια εξωτερικεύει με post μελωδίες υπό ένα metal πρίσμα τα βιώματα της.

Το αχανές ταλέντο και το μεράκι των ελπιδοφόρων Allochiria φαίνεται από την λεπτομερή τους δουλειά σε όλους τους τομείς, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η καταπληκτική παραγωγή, που οφείλεται στον Μάνο, καθώς απογειώνει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, καθιστώντας έτσι το ήδη εντυπωσιακό Omonoia εξόχως απολαυστικό. Ακόμη ένα διαμάντι από τη ντόπια σκηνή. Εύγε.

Allochiria: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου