Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Indian - From All Purity


Το 2003 στο Σικάγο σχηματίστηκαν οι Indian, που κυκλοφορούν τούτες τις μέρες μέσω της Relapse Records την πέμπτη full length δουλειά τους και δεύτερη για λογαριασμό της, την οποία τιτλοφόρησαν: From All Purity. Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών και ξεχωρίζει για το βάρβαρο και μηδενιστικό ηχητικό του περιεχόμενο.

Η παραγωγή του δίσκου είναι τρομερή, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η παραμόρφωση περισσεύει σε τούτο το άκουσμα, καθώς παρά τις γενναίες ποσότητες feedback και reverb του From All Purity, όλα τα μουσικά όργανα ακούγονται καθαρά, μιας και κανένα δεν υπερκαλύπτει το άλλο, ενώ είναι άξιο αναφοράς, πως σε τούτο το δίσκο, τα πάντα είναι πιο ακραία από ποτέ.

Οι κιθάρες των Indian δημιουργούν ένα απόκοσμο και βδελυρό ηχητικό πλαίσιο, που ξεχωρίζει για το μονότονο μέχρι αηδίας ύφος του, καθώς και για την αιχμηρότητα με την οποία έρπει προς τα βάθη της μουσικής κολάσεως, εκεί όπου συναντά το νοσηρό μπάσο, που μοιάζει με λεπρό μέθυσο, οι ξεσκισμένες σάρκες του οποίου σέρνονται σε οπιούχες λασπουριές γεμάτες αλάτι.

Τα στιβαρά χτυπήματα των ντραμς σείουν το έδαφος και μας δίνουν μια γεύση από το πως ακούγονται τα όνειρα όταν μετατρέπονται σε εφιάλτες κι αυτοκτονούν πηδώντας στο κενό από εκεί ψηλά όπου κατοικούσαν, ενώ τα τραχιά και σχιστά φωνητικά των Indian, που ξεχειλίζουν από μίσος για κάθε τι τριγύρω, τυλίγουν την απελπισία σε ένα δίχτυ από λύσσα κι απόγνωση.

Το αβυσσαλέο blackened doom των αγριεμένων Indian διανθίζεται από γενναίες ποσότητες noise σαπίλας στο From All Purity, μέσα στο οποίο υπάρχουν ακόμη κι extreme ηλεκτρονικά ψήγματα, ενώ η sludge οπτική της μπάντας στον black metal ήχο, προσδίδει στο καταχθόνιο κι αρρωστημένο doom υπόβαθρο της, μια αποκρουστική κι αιμοδιψή γοητεία, που καθηλώνει.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο άκουσμα, που όσοι κι όσες δεν δηλώνουν λάτρεις της extreme heavy μουσικής και των πολύ ακραίων ήχων γενικά, δεν ξέρω κατά πόσο θα το γουστάρουν, καθώς τον μουσικό βιασμό: From All Purity, που θεωρώ ως την καλύτερη δουλειά των Indian ως τώρα, χρειάζεται κότσια για να τον ακούσεις. Αντάρα κακιά.

Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου